StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

ČETVRTFINALE DOIGRAVANJA U GRUŽU Ulaz slobodan na obje protiv Galeba MR: Jugaši večeras kreću u obranu naslova prvaka!

Piše Tonči Vlašić
25. lipnja 2020. - 12:52
Nikola Ljepava će 'uskočiti' u kapicu s brojem 4 Luke Lončara, koji će jedini iz udarne postave Jug Adriatic osiguranja preskočiti prvi od dva ogleda u Gružu protiv Galeb Makarske rivijere u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Prvi se igra ovog četvrtka, 25. lipnja, s početkom u 19 sati, a drugi, uzvrat (u četvrtfinalu se zbrajaju pogotci, ne igra se ne pobjede), zakazan je u petak, 26. lipnja, u Gružu u 11 sati.

Galeb MR je u ulozi domaćina u prvoj utakmici. Njegov bazen u Makarskoj je ispražnjen. Bilo je govora kako će biti domaćini u Splitu, u Poljudu, ali je na kraju od toga odustao. Pao je dogovor s Jugom Adriatic osiguranjem - obje u Gružu.

- Nakon večerašnje utakmice odlučit ću u kojem ćemo sastavu nastupiti sutra – rekao je Jugov trener Vjeko Kobešćak.
Čitaj, ako prvo poluvrijeme završi uvjerljivom pobjedom hrvatskog prvaka, branitelja naslova, koji je broj jedan u doigravanju i koji je izraziti favorit u ovom dvoboju, nekoliko udarnih igrača Juga preskočit će uzvratnu utakmicu.

Uglavnom, u prvoj utakmici u doigravanju za prvaka Jug Adriatic osiguranje će igrati u sastavu: 1. Toni Popadić, 2. Marko Macan, 3. Loren Fatović, 4. Nikola Ljepava, 5. Filip Kržić, 6. Xavi Garcia, 7. Luka Lozina, 8. Daniil Merkulov, 9. Alex Papanastasiou, 10. Marko Žuvela, 11. Hrvoje Benić, 12. Paulo Obradović, 13. Toni Jarak, 14. Marin Tomasović.

Doigravnje za prvaka počelo je u srijedu, 24. lipnja. Solaris je u Crnici sa 14:5 nadigrao splitski Mornar BS, dok je splitski Jadran slavio u Rijeci protiv Primorja EB s 13:9. Uzvratne utakmice se igraju u subotu, 27. lipnja, u splitskom Poljudu. U 18.30 sati počinje drugo poluvrijeme između Jadrana i Primorja EB, a u 20 sati između Mornara BS i Solarisa. Još igraju OVK POŠK i HAVK Mladost (obje se igraju na Savi, prva u petak, 26. lipnja, a uzvrat u subotu, 27. lipnja).

Pobjednik Jug AO – Galeb MR u polufinalu igra protiv pobjednika Mornar BS – Solaris.

U polufinalu i finalu se igra na pobjede, i to u polufinalu na dvije, a u finalu na tri pobjede.

Ulaz na tribine je besplatan, a shodno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, bit će otvoren ulaz s južne i sa sjeverne strane. 
16. travanj 2024 18:55