StoryEditorOCM
VaterpoloMARO JOKOVIĆ, VATERPOLIST JUG CROATIA OSIGURANJA

'Čeka nas deset, jedanaest utakmica u dvadeset i nešto dana. Tko preživi, pričat će!'

5. studenog 2016. - 22:56

Osim prve četvrtine, dominirali smo protiv Mladosti, pogotovo u obrani. Opet smo po tom pitanju bili na visini zadatka, a što je bio slučaj i prije dva dana kada smo u Igalu dobili  hercegnovski Jadran, utakmici u kojoj smo primili samo jedan pogodak u drugom poluvremenu. Mladost kad je ostala bez Brlečića nije imala rješenje za naše bekove – naglasio je Maro Joković, Jugov reprezentativac, nakon pobjede 11:5 u Gružu protiv Mladosti u 4. kolu Regionalne lige. Joković je s Paulom Obradovićem podijelio laskavi naslov prvog strijelca Juga i utakmice s tri pogotka.

Jugaši su poveli s 2:0. Potom je Mladost napravila 3:0 i povela, a domaćin odgovorio serijom 5:0.

- Svatko tko dođe u Gruž, dolazi rasterećeno. Nema ulogu favorita. Ona je na nama. Zatim, nije lako igrati kad je pola svake ekipe, koja dolazi, najmanje polovica, nepoznanica, kako nama, tako i našim trenerima. Dosta je mladih igrača u redovima suparnika. Nekad se zbog svega, čak i jačih treninga uoči utakmice, dogodi slabiji ulaz u utakmicu. Postoji tu i velika opasnost od ozljeda. Ali, ne možemo mi tu ništa. Takva je liga.

Nisu krivi Jugaši što su koplje ispred ostalih. Međutim, ako neće u Regionalnoj ligi, Kupu Hrvatske i prvenstvu Hrvatske biti zanimljivo, hoće u Euroligi. Tu će se pjeniti.

- Da, prvo igramo s Egerom, zatim nam dolazi PRO Recco te onda idemo u Barcelonu gdje nas čeka Barceloneta. Plus utakmica s Bresciom. Čeka nas deset, jedanaest utakmica u dvadeset i nešto dana. Tko preživi, pričat će. Fizički će biti baš naporno.

Protiv Brescie će igrati za trofej pobjednika europskog Superkupa, plus tu su osim tri kola Eurolige, kvalifikacije te, uvjereni smo u to, nastup na završnom turniru Kupa Hrvatske. U prosincu se dijele već dva trofeja, dva u svega pet dana. Za europski Superkup se igra 14. prosinca, dok je finale Kupa Hrvatske 18. prosinca u Slavonskom Brodu. Uzmu li Jugaši oba trofeja, ispisat će povijest – nikad nisu u jednoj kalendarskoj godini uzeli čak pet trofeja.

- To bi baš bio lijep završetak godine, a još kad bi se za europski Superkup igralo pred domaćom publikom – poželio je Joković.

Uskoro će se i to znati. Gruž je poslao kandidaturu.

16. travanj 2024 15:12