StoryEditorOCM
VaterpoloKORČULA DOMAĆIN PRVENSTVA HRVATSKE ZA NADE

Cavtaćani izbacili Medveščak, osvojili skupinu, uspjeli što i domaćin, KPK, te nastavljaju utrku za pobjedničkim postoljem

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2022. - 13:25

KPK i Cavtat su ostali u utrci za postoljem, i ne samo da su ostali, već su sa splitskim Jadranom i zagrebačkom Mladosti najveći kandidati za najvišu stepenicu. 

Mali Kapekaši su osvojili 'B' skupini sa sve tri pobjede, a djeca iz Cavtata dohvatili vrh 'C' skupine, i to su iz igre izbacili Medveščak. Ta utakmica je bila najzanimljivija ovog prijepodneva kad se igralo završno kolo natjecanja prvog kruga u skupinama. Cavtat pet, Medveščak jedan. To je ocjena, to je i rezultat. 

CAVTAT - MEDVEŠČAK 5:1

Cavtat je pod vodstvom Pava Pulića pobjedu protiv Medveščaka – 5:1 – izborio igrajući u sastavu: Luko Vezilić, Petar Bako, Luka Botić, Luka Dimnić, Bruno Glavinić (1), Antonio Butigan, Marino Grbešić (1), Lovro Miljas, Vlaho Rajčević (2), Ivano Tonković (1), Vlaho Ucović, Maro Radoš, Petar Vezilić i Roberto Fox.

Treći s juga – Jug Adriatic osiguranje – je treći. Bilo je jutros, on ili Zagreb, tko će bit drugi u skupini 'B', tko će u nastavku prvenstva bit gore, a tko dole. Gruž nije uspio, te ga čeka razigravanje za poredak od 9. do 16. mjesta. 

Uglavnom, u drugom krugu po dva najbolja iz 'A' i 'C' skupine su na okupu, te iz 'B' i 'D'. Tako su se složile i dvije skupine donjeg doma. Svatko je prenio rezultat sa suparnikom s kojim je i dalje u skupini, te ga čekaju ogledi protiv dva sastava iz druge skupine. Tu KPK bolje stoji od Cavtata, KPK je prenio pobjedu protiv Zagreba, a Cavtat ima bod jer je odigrao neodlučeno protiv ženske vaterpolske reprezentacije. KPK je u skupini još sa zagrebačkom Mladosti, koja ima također pobjedu, te Mornarom, koji kreće od nule (poraz od Mladosti). U 1. kolu drugog kruga, Mladost igra protiv Zagreba, a KPK protiv Mornara. Budu li Mladost i KPK uspješni, osigurat će polufinale, a njihov ogled u zadnjem kolu odlučit će tko će s prve, a tko s druge pozicije u bitku za finale. 

Kapekašići

KPK je pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića prijavio za prvenstvo dvadeset mališana: Ivan Šeparović, Nino Fider, Lovro Jurjević, Stipe Ćenan, Marko Prskalo, Nikola Franulović, Leon Gaxherri, Marin Ivančević, Iskra Antunović, Marija Batinović, Mia Favro, Antonio Gaćina, Jakov Granić, Marin Oreb, Luka Lovričević, Mate Šain, Mate Luka Cebalo, Josip Skokandić, Igor Favro i Nedo Poša.

image

Lovor Lozica i Marjan Kosović - trenerski dvojac KPK

Tonči Vlašić

U drugoj skupini splitski Jadran ima 3 boda, prenio je pobjedu protiv Solarisa. Cavtat i ženska reprezentacija po bod. Jadran igra protiv reprezentacije, a Cavtat protiv Solarisa. Svaki pogodak bi mogao biti itekako važan...

Jugaši u borbu za poredak od 9. do 16. mjesta kreću s tri boda, prenijeli su pobjedu protiv POŠK-a 1937., a čekaju ga, večeras, Galeb MR, koji je bez boda i sutra Zadar 1952., koji također ima tri boda. 

Prvenstvo u domu KPK traje do nedjelje, 8. svibnja. 

23. travanj 2024 15:23