StoryEditorOCM
VaterpoloBRONČANA HRVATSKA

Čak šest Jugašica doprinijelo je uspjehu reprezentacije na turniru u Bečeju, nakon što su uzvratile Srbiji, medalja je oko vrata Mare, Nine, Laure, Lući, Nee i Eme!

Piše Tonči Vlašić
5. siječnja 2023. - 15:41

Novi lijep rezultat vaterpolistica Juga, ovaj put u kapici hrvatske reprezentacije do 15 godina. Izborile su broncu na međunarodnom turniru u Bečeju.

Jugašice su aktualne kadetske prvakinje Hrvatske, ekipa iz Gruža je pod vodstvom Siniše Zonića i uz asistenciju Martine Nadilo bila uvjerljiva na državnom prvenstvu krajem prošle godine u Zagrebu, te je očekivano hrvatski izbornik  Marko Ćurić poslao najviše poziva na adresu dubrovačkog kluba.

Hrvatska je u Bečeju prvo u skupini izborila drugo mjesto. Plasman u polufinale osigurala je i prije posljednjeg, 3. kola, i to pobjedama protiv španjolske Zaragoze 13:3 i mađarskog Dunajvarosa 8:7. U 3. kolu, odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, tj. tko će se za finale boriti s pobjednikom, a tko s drugoplasiranom ekipom druge skupine, izgubila je od domaćina, reprezentacije Srbije, s 10:5.

Potom je u polufinalu poražena 12:10 od španjolskog Sant Andreua, pobjednika druge skupine, a na kraju je u utakmici za treće mjesto uzvratila Srbiji za poraz u skupini, te pobjedom 10:4, i to nakon vodstva domaćina 2:0, uzela broncu.

U svakoj utakmice turnira važnu ulogu su igrale Jugašice, njih šest: Mara Moretti, Nina Jazvin, Laura Nedić, Lući Mojaš, Nea Matičević i Ema Hanza!

20. travanj 2024 04:20