StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKE NADE |

BELVIJAŠICA NA PRIPREMAMA U15 REPREZENTACIJE Mara Franić želi s Hrvatskom na Europsko prvenstvo u Mađarsku!

Piše Tonči Vlašić
30. travnja 2021. - 19:53
Mara Franić, vaterpolistica Bellevuea, rođena 7. srpnja 2007. godine, kandidatkinja za mjesto u U15 reprezentaciji Hrvatske za nastup na EP-uTonči Vlašić

Mara Franić vaterpolo trenira u Bellevuea od ljeta prošle godine. Brat Đino, koji je 2002. godište, također je u vaterpolu i također u Bellevuea. Prije neki dan osvojio je prvo mjesto u Prvoj ‘B’ ligi. Igra na poziciji centra, kao i Mara, koja je 2007. godište, i koja je uči pod paskom trenera Stijepa Domjana. I Bellevue ima žensku ekipu, kao i Jug.

Mara je od četvrtka u Splitu na pripremama U15 ženske reprezentacije Hrvatske, koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Splićanin Aljoša Kunac. Pomaže mu Korčulanin Franko Antunović, koji je krajem 90-ih nosio kapicu Bellevuea.

Kunac, Antunović, te Mia Šimunić, koja je koordinatorica, okupili su kandidatkinje za mjesto u reprezentaciji Hrvatske do 15 godina, koju čeka ovog ljeta nastup na Europskom prvenstvu. Domaćin prvenstva je Mađarska. Ukupno je sedam igračica iz Gruža u Splitu. Tu je i šest Jugašica (Nika Alamat, Mara Fox, Nina Jazvin, Lana Korać, Nea Matičević i Elvira Plečaš), te belvijašica Mara Franić.

Pripreme U15 ženske reprezentacije Hrvatske u Splitu traju do nedjelje, 2. svibnja. Svakoj kandidatkinji, tako i Mari Franić, želja je izboriti mjesto u sastavu koji će igrati na EP-u. Inače, Mara i Đino su djeca Irene i Mara Franića, državnog prvaka u automobilizmu, člana Auto kluba Dubrovnik Racing, prošle godine najuspješnijeg sportaša grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova.

image
Mara Franić u automobilu i s kacigom tate Mara Franića na utrci u Skradinu 2020. godine
Tonči Vlašić
17. travanj 2024 03:57