StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

AN Brescia osvojila skupinu i zna protiv koga igra u Beogradu, Jugaši još ne znaju, prvi euroligaški pogodak Maura Prkoče, ovacije za kapetana

Piše Tonči Vlašić
23. svibnja 2023. - 21:58

AN Brescia – Jug AO 14:10

BRESCIA Suci: Matan Schwartz (Izrael) i Julien Bourges (Francuska). Delegatkinja: Stavroula Kozompoli (Grčka).

AN BRESCIA: Tešanović, Dolce, Ch. Presciutti (1), Gianazza, Lazić (2), Vapenski (1), Renzuto (1), Kharkov (1), Alesiani (2), Luongo (4), Di Somma (2), Gito, Baggi. Trener: Alessandro Bovo.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez, Fatović, Zvono (3), Joković, I. Vukojević, Biljaka, Prkoča (1), Mozara, Kakaris (2), Grgurević, Žuvela (4), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

Četvrtine: 4:1, 2:1, 4:4, 4:4

SKUPINA ‘B‘

Ostali rezultati 14. kola, Budimpešta: Ferencvaros Telekom - Astrapool Sabadell 10:12, Budimpešta: OSC - CN Marseille 18:13, Beograd: Novi Beograd - Spandau 04 13:8. 

Poredak: 1. AN Brescia 34 boda, 2. Novi Beograd 32 boda, 3. Ferencvaros Telekom 25 bodova, 4. Jug Adriatic osiguranje 16 bodova, 5. Astrapool Sabadell 16 bodova, 6. OSC 13 bodova, 7. CN Marseille 13 bodova, 8. Spandau 04 11 bodova.

Jug AO međusobno bolji od Astrapool Sabadella (14:10 pobjeda u Gružu, a 12:15 poraz u Sabadellu), a isto tako OSC od CN Marseillea (10:10 u Marseilleu, a sad 18:13 u Budimpešti za OSC)

Očekivani rezultati utakmica zadnjeg kola u skupini ‘B‘ na sjeveru Italije i u Srbiji, te je poredak prva dva ostao isti, AN Brescia je potvrdila pobjedom protiv Jug Adriatic osiguranja prvo mjesto (bod joj je bio dovoljan), a Novi Beograd je svladao Spandau 04, ali nije dočekao kiks talijanskog doprvaka, te je zauzeo drugo mjesto. 

Ferencvaros i Jug Adriatic osiguranje su prije zadnjeg kola bili ‘zacimentirani’ na trećoj odnosno četvrtoj poziciji. Dakle, AN Brescia će u četvrtfinalu završnog turnira, koji će se igrati idući tjedan u domu Novog Beograda, boriti za poluifinale protiv Vouliagmenija, koji je četvrti u skupini ‘A’, a protiv koga će se za polufinale boriti Novi Beograd, Ferencvaros i Jug Adriatic osiguranje? Doznat ćemo u srijedu, 24. svibnja, kad se igra zadnje kolo u skupini ‘A’. Barceloneta, PRO Recco i Olympiacos su sigurno tri najbolja u skupini ‘A‘, ali se ne zna tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći.

Nije bio dobar igrač više, ali ni igrač manje Juga, te je početkom treće četvrtine Brescia imala vodstvo 7:2. Kad je Jug iskoristio tri igrača više za redom, a u obrani zaigrao dosta bolje, to je odmah izgledalo dosta bolje (7:5). Istina, domaćin je na kraju treće imao četiri pogotka viška (10:6), ali je Jug otvorio posljednju četvrtinu s dva pogotka nakon čega je imao tri napada za doći na pogodak zaostatka, drugi s igračem više...

Nakon propuštenog trećeg napada, kontra domaćina, koji je poveo s 11:8. Zatim je Marko Žuvela svojim četvrtim pogotkom ostavio Juga u igri, ali kad je Stefano Luongo naciljao nepune dvije minute prije kraja za 12:9, bilo je jasno kako bodovi ostaju u Italiji.

Mauro Prkoča je upao u sastav Juga umjesto ozljeđenog Franka Lazića, zbog ozljede Filip Kržić i nije putovao u Italiju. Prkoča se upisao u strijelce, opustio je ruku i Hrvoje Zvono, koji je postigao tri pogotka. Plus, branio je i Ivan Jurišić... Vjeko Kobešćak, svi ga hvale, pruža priliku mladima. Tu su od mlađih još Ivan Vukojević, Ivuša Burđelez, Toni Mozara...  

Točno 45 sekundi prija kraja utakmice iz igre je izašao 41-godišnji Christian Presciutti, kojem je to oproštaj od kapice AN Brescie u Bresciji. Nastupit će još kapetan talijanskog doprvaka u Beogradu na Final 8, i to je to. Bio je s Italijom svjetski prvak u Šangaju 2011., olimpijski doprvak u Londonu 2012., a iz Rija se 2016. vratio s olimpijskom broncom... osvajao trofeje, domaće i europske s PRO Reccom i AN Bresciom.

Jug AO na Final 8? U Beogradu ga čeka pobjednik skupine ‘A’. To bi trebala biti Barceloneta, španjolski prvak. Dočekuje Dinamo Tbilisi. I bod joj je dovoljan za prvo mjesto. Tako bi utakmica PRO Recco - Olympiacos trebala dati odgovor tko je drugi, a tko treći u skupini ‘A‘. PRO Reccu je za drugo mjesto dovoljan bod. Olympiacosu treba pobjeda. 

Četvrtfinala se u Beogradu igraju u srijedu, 31. svibnja.

SKUPINA ‘A‘ 

Poredak: 1. Zodiac CNA Barceloneta 36 bodova, ​​2. PRO Recco 33 boda, 3. Olympiacos 31 bod, 4. NC Vouliagmeni 17 bodova, 5. Jadran Split 14 bodova, 6. Radnički Kragujevac 12 bodova, 7. Dinamo Tbilisi 6 bodova, 8. WASPO 98 Hannover 3 boda.

Zadnje, 14. kolo, srijeda, 24. svibnja, Vouliagmeni: NC Vouliagmeni – Radnički Kragujevac, Split: Jadran – WASPO 98 Hannover, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta – Dinamo Tbilisi, Recco: PRO Recco – Olympiacos. 

16. travanj 2024 09:30