StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Adio skupine, dobar dan Final 8: Sandro preokretom poslao Marka i Andra na domaćina, Fatović protiv Fatovića u četvrtfinalu!

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2023. - 21:58
Uspješni jugaši i reprezentativci, otac i sin, Elvis i Loren Fatović, nakon finala SP-a 2017. u Budimpešti kad je Loren s Hrvatskom osvojio zlatoTonči Vlašić/

Gotovo je i u skupini ‘A‘. Odgrano je zadnje kolo uoči kojeg je jedno pitanje bilo: Hoće li Zodiac CNA Barceloneta Elvisa Fatoviča svladati kod kuće slabašni Dinamo Tbilisi, te potvrditi prvo mjesto u skupini? Hoće. Bilo je 13:6. Španjolskom prvaku je bio dovoljan i bod za trijumf u skupini, a dobio je 13 od 14 utakmica. Izgubio je samo kod kuće od PRO Recca, kojeg je svladao na sjeveru Italije. Oba puta je dobio Olympiacos, te sve ostale.

Tko će slaviti u derbiju kola, PRO Recco ili Olympiacos? Aktualnom prvaku je bod bio dovoljan za ostanak na drugom mjestu (mogao je pobjedom do prvog, ali ni talijanski prvak nije očekivao kiks Barcelonete), dok je grčkom prvaku igrala samo pobjeda. Na kraju 10:9 za momčad Sandra Sukna protiv Marka Bijača i Andra Bušlje, koji su krajem druge četvrtine vodili sa 7:3! Potom 5:0 domaćina. Olympiacos je izjednačio na 8:8, zatim na 9:9. Francesco Di Fuvlio je 50 sekundi prije kraja pogodio za 10:9. Olympiacos je pet sekundi prije kraja zaradio igrača više, ali je udarac Konstantinosa Genidouniasa obranio Marco Del Lungo. 

Prije zadnjeg kola je bilo jasno kako je četvrti Vouliagmeni.

U 14. kolu splitski Jadran Nikše Dobuda dobio je u Poljudu njemački WASPO 98 Hannover Marka Macana i Hrvoja Benića s 12:8. Dobud i Benić su postigli po jedan pogodak. Jadran je peti u skupini s istim bodovnim učinkom kao i četvrti Vouliagmeni (17 bodova), boljom pogodak razlikom, ali gleda se međusobni rezultat, a tu je slabiji (poraz 13:12 u Grčkoj, a druga u Splitu 10:10), dok je WASPO 98 Hannover osmi sa samo 3 boda (pobjeda u Tbilisiju).

U skupini ‘B‘ AN Brescia je bila prva, Novi Beograd drugi, Ferencvaros treći, a Jug Adriatic osiguranje četvrti. Sad je jasno, prvog dana Final 8, koji se igra u Beogradu, u srijedu, 31. svibnja, Jugaši igraju protiv Zodiac CNA Barcelonete, Loren Fatović protiv oca Elvia Fatovića, Ferencvaros će se za polufinale boriti protiv PRO Recca, Olympiacos igra protiv domaćina, Novog Beograda, te AN Brescia protiv Vouliagmenija. 

PRO Recco brani naslov. 

20. travanj 2024 00:27