StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

30. LJETNA UNIVERZIJADA Postigli 19 pogodaka protiv Japana, ali se namučili za pobjedu...

7. srpnja 2019. - 00:37
Hrvatska se namučila protiv Japana, ali je ostvarila najvažnije - pobjedu - 19:18 - te je u zadnjem kolu čeka ogled protiv domaćina, Italije, vodećeg sastava skupine 'B' sa stopostotnim učinkom. Hrvatska i Mađarska imaju po dvije pobjede i poraz s tim što je Mađarska bila bolja od naših vaterpolista u 2. kolu s 15:12, Australija je četvrta s pobjedom i dva poraza, dok je Japan zaključio nastup u skupini bez boda. Izgubio je sve četiri utakmice te je zauzeo posljednje peto mjesto i neće igrati u četvrtfinalu.

Utakmica Hrvatska - Italija igra se u ponedjeljak, 8. srpnja, s početkom u 19.30 sati. Nakon te utakmice znat će se hoće li Hrvatska biti prva, druga, treća ili četvrta u skupini 'B', te protiv koga će igrati u četvrtfinalu. U skupini 'A' se također zna tko će u četvrtfinale (Koreja je izgubila sve četiri utakmice). Rusija i SAD vode s po tri pobjede i njihov međusobni ogled u zadnjem kolu odlučuje tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, dok će ogled između Francuske i Velike Britanije, obje reprezentacije imaju po pobjedu i dva poraza, odlučiti tko će biti treći, a tko četvrti.

U četvrtfinalu pobjednik skupine 'A' igra protiv četvrtog iz skupine 'B', drugi iz skupine 'A' protiv trećeg iz skupine 'B', itd.

Jugov vratar Antonio Vukojević, najmlađi član reprezentacije, branio je u posljednjoj četvrtini utakmice protiv Japana u kojoj je naš prvi strijelac bio Branimir Herceg, član zagrebačke Mladosti, koji je postigao pet pogodaka. 
24. travanj 2024 07:58