StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE |

14. FINAL FOUR, A ŠESTI PUT NA NJEMU GRUŽ KONTRA ZVONČACA Jug AO stigao na Kantridu, Kobešćak: ‘Čeka nas težak posao!‘

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2021. - 21:53

Jugaši su stigli u Rijeku, trenirali na Kantridi gdje će u subotu od 17 sati u boj za finale Kupa Hrvatske. Suparnik je splitski Jadran, kao i prošle sezone u polufinalu, a tako je bilo, kad se gleda unatrag, i 2016., i 2015., pa i 2012., dok su se 2017. 'tukli' u finalu. Dakle, od 2007., kad je odigran prvi Final four, ovo je njegovo 14. izdanje, Gruž i Zvončac su se ogledali pet puta, a četiri puta prvog dana Final foura.

Svih pet puta slavio je Jug, koji je veliki favorit i za šesto slavlje, a ako u tome uspije, igrat će po dvanaesti put završni susret Final foura, a 27. put će odlučivati o pobjedniku, a ovo je ukupno 29. izdanje Kupa Hrvatske! Slavio je Gruž u pola od prethodnih 28 izdanja. Sa 14 naslova je najuspješniji klub natjecanja. Mladost, koja je druga po uspješnosti, ima devet naslova, treće Primorje EB četiri, a jednom je slavio POŠK. Prošle sezone Mladost je prekinula Jugov niz od četiri uzastopna slavlja. Međutim, sve to je ono što je bilo, a pred Jugašima je polufinale protiv Jadrana.  

- Jadran je prošli tjedan u Beogradu pokazao dobro izdanje. Ojačao se u pauzi sezone sa Zovićem, i sve to govori kako nas čeka težak posao u polufinalu – istaknuo je Vjeko Kobešćak. Očekivano, Jugov trener je bio bez spomena finala, a kamo li govora o trofeju, iako će na tu temu uvijek reći.

- Znamo što se očekuje od nas, i što je cilj Juga u svakom natjecanju.

Kobešćak je protekli tjedan gledao snimke nastupa Jadrana u Beogradu. Analizirao ih: Je li što novog spremio Mile Smodlaka, trener najboljeg u ovom  trenutku splitskog sastava, inače legendarni Jugov centar?, te to ukazivao svojim igračima proteklih dana. Jugaši su bez greške ove sezone. Dobili su sve utakmice u prvenstvu (devet), kvalifikacijama Kupa Hrvatske (pet), europskoj Ligi prvaka (tri) i kvalifikacijama Regionalne lige (pet) – kad se sve zbroji – 22 utakmice – 22 pobjede!

Kobešćak je na Kantridu poveo 15 igrača. Dakle, Toni Popadić, Alex Obert, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Xavi Garcia, Marin Tomasović, Daniil Merkulov, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Antonio Vukojević, Ivan Vukojević i Hrvoje Zvono. Kompletan je, i spreman.

Sve tri utakmice završnog turnira, oba polufinala, te nedjeljno finale, izravno prenosi HTV na svom drugom programu. Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran otvaraju turnir u subotu, 23. siječnja. Sat i pol nakon njih, u 18.30 sati, počinje drugo polufinale između Primorja EB i Mladosti. Finale je u nedjelju od 17.30 sati.

25. travanj 2024 22:58