StoryEditorOCM
TenisTKO ĆE BITI PRVAK JUŽNE SKUPINE TREĆE HL?

Završeno prvo poluvrijeme: Ragusa s lijepom prednošću ide u zadarski Višnjik!

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2023. - 21:52

Tko će biti prvak južne skupine Treće hrvatske seniorske lige, te igrati kvalifikacije za veći rang, Drugu hrvatsku ligu, Ragusa ili Zadar 08? Nakon prvog poluvremena, koje je odigrano u Gospinom polju, dubrovačka ekipa je pred uzvrat u Višnjiku stekla prednost 5:2!

Dubrovački ogled otvorili su za Ragusu Stjepan Bogdan, Tomislav Perić i Pero Mihaljević. Domaćin je poveo. Radost mu je donio najiskusniji, 40-godišnji Perić, koji je sa 6:3 i 6:1 svladao Stipu Jurjevića. Zadar 08 je preokrenuo rezultat. Poveo je s 2:1. Istovremeno su završila preostala dva ogleda u kojima je Toni Petani sa 6:4 i 6:4, a Louis Štimac sa 6:3 i 6:2, svladao Bogdana odnosno Mihaljevića.

Zatim su na teren izašli od domaćih Marko Baničević i Tymofii Milovanov, koji je izjednačio na 2:2. Marin Jamicki je uspio uzeti samo dva gema, po jedan u oba seta. Dobio ga je Milovanov dva puta sa 6:1. U tom trenutku Baničević je imao vodstvo 1:0 u setovima protiv Leona Borčića. Borio se za drugi set. Dobio ga je istim rezultatom. Dva puta po 6:3, te je Ragusa imala vodstvo 3:2 nakon pet pojedinačnih mečeva.

Potom su Ragusa i Zadar 08 slagali parove, tko će igrati? Ragusa je priželjkivala kako će dobiti oba para te ostvariti pobjedu 5:2, Zadar 08 se nadao kako će još jednom napraviti preokret, te dobiti prvo poluvrijeme sa 4:3.

Ispunila se na kraju želja Raguse, ekipe s jednim veteranom, Perić je odlučio pomoći, te s četiri juniora. Baničević i Bogdan su prepustili po jedan gem u svakom setu Borčiću i Jurjeviću, a Milovanov i Kuzma Jurišić su dva puta sa 6:3 bili bolji od Jamnickog i Štimca.

Uzvrat se igra u Zadru idući vikend.

image

Marko Baničević (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Stjepan Bogdan (Ragusa) - zagrijavanje za nastup

Tonči Vlašić/
image

Tymofii Milovanov (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Tymofii Milovanov (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Kuzma Jurišić (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Kuzma Jurišić (Ragusa)

Tonči Vlašić/
24. travanj 2024 12:55