StoryEditorOCM
TenisTENIS

WINTER CUP Lucija na kraju za treće mjesto, a Leticia za peto

3. veljače 2019. - 00:27
Nisu uspjele hrvatske tenisačice pobijediti Ukrajinu, prvog nositelja kvalifikacijskog turnira skupine 'A' Winter Cupa za igračice do 16 godina, izboriti finale, te plasmanom među dva najbolja osigurati plasman na završni turnir, koji se igra za dva tjedna u francuskom Brestu. Poražene su s 3:0, te će posljednjeg dana turnira igrati za treće mjesto protiv Velike Britanije, koja je u drugom polufinalu izgubila od domaćina, Bjelorusije, koji također ide na završni turnir.

Lucija Ćirić Bagarić je u prvom pojedinačnom meču izgubila od Olge Molchanove sa 7:6 (6) i 6:3. Ostaje žal za izgubljenim prvim setom u kojem je Dubrovkinja u tie breaku vodila sa 6:2 protiv igračice koja je bila peta na rang listi najboljih igračica svijeta do 14 godina, a sad je 23. na svijetu do 16 godina. 

Nakon što je potom Zagrepčanka Marijana Majetić poražena sa 6:0 i 7:6 (5) od Anastasiye Konstantinove Soboleve, pitanje pobjednika je bilo riješeno. Soboleva je potom u paru s Katerynom Lazarenko sa 6:4 i 6:2 bila bolja od Ćirić Bagarić i Splićanke Klare Vukičević.
Tarocco bez greške
Hrvatska je na kvalifikacijskom turniru skupine 'C' Winter Cupa do 14 godina, koji se igra u Budimpešti, u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta s 2:1 savladala Austriju, te će posljednjeg dana protiv Finske igrati za peto mjesto.

Našoj reprezentaciji je uspjeh osigurala Dubrovkinja Leticia Tarocco, koja je prvo sa 6:4, 5:7 i 6:1 dobila Liel Marlies Rothensteiner, a nakon toga u paru s Petrom Marčinkom savladala u odluci o pobjedniku Tamaru Kostić i Rothensteiner sa 6:2 i 6:0. U prvom meču Kostić je sa 6:3, 2:6 i 6:4 pobijedila Noru Knežević te donijela Austriji vodstvo 1:0.  

20. travanj 2024 10:59