StoryEditor
TenisNJEMU JE DEVET |

VLAHO PETKOVIĆ, TENISAČ RAGUSE Dobio je 15 od 16 mečeva, 14 u nizu, a pokal koji je podigao u Zadru, najveći je pokal osvojen do danas

Piše Tonči Vlašić
15. kolovoza 2020. - 17:37
Vlaho Petković, tenisač Raguse s pokalom pobjednika turnira u Zadru za uzrast do 10 godina foto: Tonči Vlašić
Hita mali tenisač Raguse Vlaho Petković prema nastupu na regionalnom Mastersu za uzrast do 10 godina na kojem ima mjesta za 16 najuspješnijih iz Dalmacije. Kako mu ide u kvalifikacijama, već se može spremati za nastup na njemu, a on bi se trebao odigrati u njegovom domu, u Tenis centru Dubrovnik u Gospinom polju.

Kvalifikacijskih turnira je desetak, ali se u obzir uzimaju četiri najbolja rezultata. Na kraju, kad se zbroji učinak u kvalifikacijama te na regionalnom Mastersu, najuspješniji će i dalje, na državni Masters, naći se među 32 najbolja u državi, a tad kreće bitka za postolje. Regija Dalmacija ima sedam mjesta na državnom Mastersu.

Vlaho je već lani uspio proći kvalifikacije, zatim i regionalni Masters, te zaigrati na državnom, a on ima pravo nastupa u uzrastu do 10 godina i iduće godine, 2021.! Hvale ga i u novoj sezoni svi u Gospinom polju, a kako i ne bi kad je već osvojio dva od tri kvalifikacijska turnira.

- I na prvom turniru sam uzeo pokal. Nisam bio pobjednik Zlatnog turnira, već sam uzeo Srebrni turnir u kojem igraju oni koji su bili drugi u skupini, a ja sam bio drugi u skupini s dvije pobjede i jednim porazom. Dobio sam prvi meč u skupini, drugi izgubio, te dobio treći. Nakon toga nisam izgubio niti jedan meč – istaknuo je Vlaho, rođen 27. ožujka 2011. godine.

Kad je spomenuo kako 'nakon toga nije izgubio niti jedan meč', nije mislio samo na prvi turnir, već i na iduća dva gdje je podigao pokal za pobjednika Zlatnog turnira u kojem igraju pobjednici skupina. I tad smo počeli brojati. Na prvom turniru je nakon poraza u 2. kolu dobio meč 3. kola, zatim, četvrtfinale, polufinale i finale Srebrnog turnira. To su četiri pobjede u nizu, koji je nastavio u Uvali Lapad te sad u Zadru.

- U Uvali Lapad te u Zadru sam imao po pet mečeva, tri u skupini, te polufinale i finale Zlatnog turnira. Sve sam mečeve dobio – dodao je Vlaho, osnovnoškolac, koji će na jesen ići u treći razred Osnovne škole Montovjerna.

- Idući vikend idem u Solin – istaknuo je Vlaho ponosno pokazujući pokal koji je dobio u Zadru. Njegov tata Ivo kaže kako je ovaj najveći koji je osvojio do danas.

- Počeo sam sa četiri godine trenirati tenis – dodao je Vlaho. Na tenis je krenuo za sestrom Anom, također tenisačicom Raguse, koja je također uspješna. Dan nakon što je on osvojio turnir u Uvali Lapad za uzrast do 10 godina, Ana je igrala finale prvenstva Dalmacije za uzrast do 12 godina te osvojila srebro.

- Ana, koja je od Vlaha starija gotovo dvije godine, počela je trenirati tenis s pet godina. Vlaho je bio nestrpljiv. Počeo je igrati tenis sa četiri godine. Nismo ga mogli zaustavit - otkriva Vlahov tata.

Tako je i pet godina nakon prvog treninga. Vlaha mnogi ne mogu zaustaviti. Potvrđuju to rezultati. Nanizao je 14 pobjeda, dobio 15 od 16 mečeva nove sezone.

image
Vlaho Petković, 9-godišnji tenisač Raguse foto: Tonči Vlašić
loading...

Izdvojeno

27. rujan 2020 02:59