StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKE TENISAČICE NA ITF-OVOM JUNIORSKOM TURNIRU U MARIBORU

VIĆAN ZAUSTAVLJENA U TREĆEM SETU OSMINE FINALA Ćirić Bagarić izborila ne jedno četvrtfinale, već oba

27. studenog 2019. - 20:02
Lucija Ćirić Bagarić je izborila četvrtfinale ITF-ovog juniorskog turnira četvrtog ranga, koji se igra u Mariboru. Nakon što je bila slobodna na startu, 15-godišnja Dubrovkinja je u ulozi pete nositeljice, dobila je sa 6:4 i 6:3 dvije godine stariju, 17-godišnju Amilu Jusufbegović iz BiH, a zatim savladala sa 7:6 (6) i 7:5 jedanaestu nositeljicu, 17-godišnju Bugarku Elenu Trenchevu. Suparnica u četvrtfinalu bit će joj još jedna 17-godišnjakinja, Slovenka Tjasa Klevisar.

Osim u pojedinačnoj konkurnciji Ćirić Bagarić je bila uspješna i u turniru parova u kojem nastupa s Bugarkom Trenchevom. I tu je izborila četvrtfinale, a suparnice u meču za polufinale bit će Mara Sophia Burger iz Njemačke i Nika Strasek iz Slovenije. U osmini finala Ćirić Bagarić i Trencheva su sa 7:6 (5) i 6:1 dobile slovenske tenisačice, Hanu Bečirović Novak i Anamari Znuderl.

Ćirić Bagarić je na najnovijoj svjetskog juniorskoj rang listi na 534. mjestu što joj je najbolji plasman. Prije samo četiri mjeseca, kad je odlučila posvetiti se prvenstveno nastupima na juniorskim ITF-ovim turnirima, bila je oko 1300-tog mjesta svjetske rang liste. Osvojila je potom turnir u Bratislavi, na još tri turnira igrala u četvrtfinalu...

U glavnom turniru Maribora igrala je još jedna Dubrovkinja, 16-godišnja Mia Rae Vićan, koja je bila uspješna u 1. kolu u kojem je sa 6:1 i 7:5 savladala Slovenku Ninu Plibersek, dok je u osmini finala poražena od osme nositeljice, Rumunjke Ance Alexie Todoni. Odlučivao je treći set (6:1, 3:6 i 6:3). I Vićan je napravila napredak na svjetskoj rang listi. Na početku godine bila 1695. juniorka svijeta, a sad je na 1069. mjestu.
18. travanj 2024 21:33