StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI MEĐUNARODNI TURNIR U GOSPINOM POLJU

Tymofii Milovanov, Ukrajinac iz Župe dubrovačke, prekinuo sjajan niz sedmog nositelja dubrovačkog turnira, izborio četvrtfinale i ‘skočio‘ 1400 mjesta!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2022. - 17:26
Tymofii Milovanov, 16-godišnji Ukrajinac, zadnjih par godina stanovnik Župe dubrovačke, još duže član Tenis kluba RagusaTonči Vlašić/

Razvukli su svi osmijeh u Gospinom polju, u Tenis klubu Ragusa. Njihov ‘mali, 16-godišnji Ukrajinac Tymofii Milovanov je izbacio sedmog nositelja, Talijana Lorenza Angelinija, te izborio četvrtfinale juniorskog ITF-a trećeg ranga.

Pasko Barović je godinama radio kao trener u Ukrajini. Prije gotovo deset godina mu je gore na trening stigao i Tymofii, koji je sa 7 godina prvi put došao na terene u Gospino polje. Doveli su ga njegovi. Naime, Pasko je godinama bio pola godine gore, a pola doma.

I tako, gdje je Pasko, tu je i Tymofii, koji je vrlo brzo postao član Tenis kluba Ragusa. Unatrag koju godinu adresa Župa dubrovačka, reket u ruci, od jutra do mraka u Gospinom polju.

image

Tymofii Milovanov, 16-godišnji Ukrajinac, zadnjih par godina stanovnik Župe dubrovačke, još duže član Tenis kluba Ragusa

Tonči Vlašić/

- Prvo, Talijan je osvojio četiri od pet zadnjih turnira, nanizao 18 pobjeda, dobio 23 od 24 zadnja meča. Došao je u Dubrovnik po novu turnirsku pobjedu. Iznenadio nas je Tymofii, odigrao sjajan meč, ali drugačije i nije mogao dobiti ovaj meč s obzirom na kvalitetu suparnika. U prvom setu su držali servis do 5:5, tad je Talijan napravio break, potom servirao i uspio dobiti prvi set, ali u iduća dva Tymofii je vodio s 5:1, dobio set sa 6:3. Sjajni poeni. Meč je trajao dva i pol sata. Njegov najveći uspjeh do sad – istaknuo je Pasko Barović.

Tymofii je do jučer osvojio dva boda za svjetsku juniorsku rang listu, bio oko 3.000 mjesta, a dvije pobjede s kojima je stigao do četvrtfinala dubrovačkog turnira, koji je trećeg ranga, donijele su mu novih dvadeset bodova, te će skočiti oko 1400 mjesta.

U četvrtfinalu ga u petak čeka Rumunj Matei Todoran.

image

Tymofii Milovanov, 16-godišnji Ukrajinac, zadnjih par godina stanovnik Župe dubrovačke, još duže član Tenis kluba Ragusa

Tonči Vlašić/
23. travanj 2024 19:49