StoryEditorOCM
TenisKAKAV SJAJAN POVRATAK |

TRIJUMF DUBROVKINJE U MAKSIMIRU Ana Konjuh se vratila, nanizala pet pobjeda te osvojila Zagreb Ladies Open!

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2020. - 16:47
Nakon 19 mjeseci je ponovno igrala za svjetske bodove. Ozljede, novi zahvat na ruci, te korona su razlog zbog čega je toliko izbivala s turnira, a kad se sve odužilo, morala je krenuti, doslovno od početka. I krenula je. Za početak Zagreb Ladies Open, ITF-ov turnir s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara. Dobila je pozivnicu.

Prvi put je na teren izašla u utorak. Bio je to njezin prvi meč za bodove nakon 574 dana. Igrala je na centralnom terenu Tenis centra Maksimir. Prva protivnica je bila Jule Niemeier iz Njemačke. Dva puta po 6:4 za Anu. Pobjeda nakon dvije godine, dva mjeseca i 24 dana. Toliko su je svi problemi držali daleko od pravog tenisa, ne samo 574 dana.

image
Ana Konjuh foto: Ronald Goršić/CROPIX


Dva dana poslije od prvog povratničkog nastupa i pobjede, isti teren, a s druge strane Zagrepčanka Lea Bošković. Opet pobjeda. Opet u dva seta - 7:5 i 6:3. Zatim 24 sata poslije isto mjesto, sad četvrtfinale. Suparnica Mirjam Bjorklund iz Švedske. Opet dva seta. Opet pobjeda. Sad 7:5 i 6:1. Zatim novi dan – novi meč. Opet centralni teren. Suparnica Ruskinja Kamiila Rakhimova. Opet dva seta. Sad 6:1 i 7:5.

Danas, pet dana od povratničkog meča, finale. Suparnica Tereza Mrdeža, 29-godišnjakinja iz Pule. Treća nositeljica. Opet, naravno, centralni teren. Opet pobjeda. Opet u dva seta. Sad 6:4 i 6:2.

Ana Konjuh je s pet pobjeda u nizu, i bez izgubljenog seta osvojila Zagreb Ladies Open. Ana Kojuh se vratila!

image
Ana Konjuh foto: Ronald Goršić/CROPIX
19. travanj 2024 05:19