StoryEditorOCM
TenisDRŽAVNO U ZAGREBU

Tri pobjede Matea Jerkovića i jedna Petre Svetac na HEP prvenstvu Hrvatske do 14 godina

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2023. - 13:13

Petra Svetac i Mateo Jerković, oboje članovi Tenis kluba Dubrovnik, bili su sudionici HEP pojedinačnog prvenstva Hrvatske do 14 godina, koje je održano na zemljanim terenima Hrvatskog akademskog teniskog kluba Mladost u Zagrebu.

Svetac je bila uspješna na startu, svladala Niku Maravić iz riječkih Pećina sa 6:4 i 6:1, ali nakon toga čekala je druga nositeljice, Sophia Isabella Santos iz zagrebačkog Zagija, koja je na kraju osvojila naslov prvakinje bez izgubljenog seta. Santos je svladala Svetac sa 6:1 i 6:3.

image

Petra Svetac (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Jerković je s dvije uvjerljive pobjede prošao kvalifikacije, te se izborio za mjesto u glavnom turniru, među 32 najbolja u državi. Iako je dobio prvi set meča 1. kola sa 6:2, nije uspio svladati Matiju Čopa iz Rukavca te se plasirati u osminu finala. Izgubio je drugi set sa 6:1, a odlučujući treći sa 6:3. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, Jerković je nastupio i u turniru parova. Suigrač mu je bio Noa Palčić iz Zagija. Ostvario je pobjedu na startu sa 7:6 (2) i 6:3 protiv Luke Basara (Karlovac) i Diega Martinovića (Kastav) za prolaz u četvrtfinale u kojem su bolji sa 6:3 i 6:1 bili drugi nositelji, Ivan Dumbović (HTK Zagreb) i Roko Zahirović (Split 1950.).

24. travanj 2024 02:12