StoryEditorOCM
TenisOSAM POBJEDA U PLOVDIVU |

TOP 100 NIJE VIŠE DALEKO, A NI NASTUP NA GRAND SLAMU Unatoč porazu u finalu osmijeh na licu Lucije Ćirić Bagarić

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 22:03

Lucija Ćirić Bagarić igrajući s Turkinjom Melisom Ercan poražena je u finalu turnira parova u bugarskom Plovdivu. Dobila je prvi set finala sa 6:2 nakon čega su prve nositeljice, Sofia Costoulas iz Belgije i Laura Hietaranta iz Finske, uzvratile na isti način u drugom setu (6:2), te je o pobjedniku ITF-ovog turnira prvog ranga odlučivao treći set, tzv. produženi tie break. Costoulas i Hietaranta su bile sretnije i spretnije (10:4).

Dubrovkinja je u Plovdivu s pet pojedinačnih pobjeda stigla iz kvalifikacija do četvrtfinala glavnog turnira, dobila je svaki put bolje rangirane tenisačice, a niti jednoj od njih nije prepustila niti jedan set. Plus, ostvarila je i tri pobjede u turniru parova, ukupno osam, i kad se sve zbrojilo, a budući je riječ o turniru prvog ranga, 17-godišnja dubrovačka tenisačica je osvojila dosta bodova, te je napravila lijep pomak na svjetskoj rang listi. Na početku tjedna bila je 186., a danas je 118. juniorka svijeta.

Idući tjedan nastupa na ITF-ovom juniorskom turniru drugog ranga u bugarskom Haskovu, također jakom turniru. Novi lijep rezultat u Bugarskoj odveo bi je u TOP 100, možda do mjesta koja osiguravaju nastup na juniorskom Grand Slamu, a što joj je cilj ostvariti u 2021. godini.

20. travanj 2024 06:54