StoryEditorOCM
TenisRAGUSA

To smo uspjeli s vlastitim igračima – istaknuo je Pasko Barović, te otkrio, kad je u pitanju Dubrovnik DUB Bowl: Dolazi nam američki broj jedan, zatim...

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2023. - 13:09
Finalisti turnira parova 2022. do 13 godina s Paskom Barovićem, direktorom turnira Dubrovnik DUB BowlaTonči Vlašić

Lijepu prednost je ostvarila Ragusa uoči uzvrata u Višnjiku protiv Zadra 08 u utakmici za naslov pobjednika južne skupine Treće hrvatske seniorske lige. Bila je bolja u svom Gospinom polju s 5:2. I u Zadru će idući vikend biti pet pojedinačnih mečeva, te nakon toga dva para. Bude li u zbroju uspješnija, razigravat će za mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi.

- Pomogao nam je svojim iskustvom Tomislav Perić, a ostali su još uvijek juniori, igrači koji su bili unatrag nekoliko godina u skupini od dvadesetak dječaka, koji su počeli trenirati tenis u Gospinom polju – rekao je Pasko Barović.

Ragusa nastupa i u Hrvatskoj juniorskoj ligi. Zadnjih godina je kretala od nule, prolazila kroz sito i rešeto kvalifikacija, te nalazila u većini slučajeva put do završnice, bila među osam najboljih sastava. Skupljala na taj način bodove, te je sad ona među pet sastava koji ne moraju igrati kvalifikacije, koji na osnovu uspješnosti su izravno plasirani na završni turnir.

- Četvrti smo klub po uspješnosti u konkurenciji juniora, a ponosni smo na činjenicu kako smo to ostvarili s vlastitim igračima – naglasio je Barović, koji skupa s ostalima slaže kockice organizacije još jednog izdanja Dubrovnik DUB Bowla, međunarodnog turnira za mlađe uzraste, koji će ove godine početi 10. srpnja.

- Stiže nam američki broj jedan, dolazi nam prvak Brazila... Dolazi i kćer Robina Soderlinga, nekadašnjeg sjajnog švedskog tenisača, bio je četvrti igrač svijeta. Pamtimo ga po pobjedi nad Rafaelom Nadalom u Roland Garrosu. Oba je velika nada švedskog tenisa. Imamo rekordan broj prijava, te nas čeka veliki posao – naglasio je Barović.

Dubrovnik DUB Bowl je do danas okupio mališane iz više od 70 država svijeta, sa svih kontinenata. Za mnoge je to ‘neslužbeno prvenstvo svijeta’ za uzrast do 11 i do 13 godina.

- Kad smo počeli, a bilo je to 2013. cilj je bio napraviti nešto veliko za uzrast djevojčica i dječaka do 11 godina i ucrtati na tu tenisku kartu svijeta Dubrovnik. Nema tko nije dao sve od sebe u Tenis klubu Ragusa i Tenis centru Dubrovnik kako bi što bolje organizirali turnir. Naravno, kad nešto radiš, nadaš se kako će ispasti sve najbolje. Priželjkivali smo da interes djece bude velik, ali nitko nije očekivao kako ćemo već na drugom izdanju turnira imati dva i pol puta više sudionika. Igrala su tada djeca iz 19 zemalja svijeta. Bilo je 60 tenisačica i tenisača više nego prve godine kada su tu bila djeca iz sedam država. To je bio dodatni motiv da iduće godine budemo još bolji. Treća godina je u odnosu na drugu bila duplo bolja. S ovim brojkama danas se nitko ne može pohvaliti – dodao je Barović. 

20. travanj 2024 12:28