StoryEditorOCM
TenisOPET ISTO

Tko izbaci Dubrovkinju, taj je u finalu Grand Slam turnira! Ana Konjuh: ‘Doći će, nadam se, i moje vrijeme!‘

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2022. - 19:17

Ana Konjuh se vratila iz Australije, sprema se za nove nastupe, prvi idući će imati na WTA turniru u Sankt Petersburgu, a potom će putovati u Dubai, te Dohu.

'Tamo dole' igrala je dva četvrtfinala na WTA turnirima, na svakom turniru preskočila dvije prepreke, a zatim na prvom Grand Slam turniru sezone dobila na startu Amerikanku Shelby Rogers, 35. sa svjetske rang liste. Nije potom uspjela ostvariti još jednu veliku pobjedu, svladati i Danielle Collins, koja je danas izborila finala, a što je 27-godišnjoj Amerikanki donijelo, bez obzira kako će završiti finale, deseto mjesto na svjetskoj rang listi.

Collins je u velikom finalu prvog Grand Slam turnira sezone suparnica prvoj tenisačici svijeta, Australki Ashleigh Barty.

- Collins je iznenađenje. Barty je za sve škola tenisa. Najbolja. Barty će osvojiti Australian Open – istaknula je Ana.

- Barty će 'izluditi' Collins u finalu, ima udarce za koje Collins teško može naći odgovor. Collins može jedino razbiti Barty s tempom, ali za doći u priliku za to treba dobro, baš dobro vraćati njene udarce.

Zadnja dva Grand Slam turnira sezone, tko tebe izbaci, taj je u finalu, zar ne?

- Hahah, da. Nažalost. Tako je bilo na US Openu. Izgubila sam od Kanađenke Leylah Fernandez, koja je na kraju igrala finale protiv Britanke Raducanu. Fernandez je tad iznenadila, sad Collins. Doći će, nadam se, i moje vrijeme – istaknula je 24-godišnja Dubrovkinja.

Konjuh je 2021. godine bila igračica koja je najviše napredovala, gotovo 500 mjesta. Novu godinu počela je sa 66. mjesta. S pet pobjeda u Australiji napredovala je za 12 mjesta. Sad je na 54. mjestu. Najbolje je plasirana hrvatska tenisačica.

image
Ana Konjuh na Australian Openu 2022. godine
Martin Keep
18. travanj 2024 14:06