StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI GRAND SLAM

Teren broj 11, četvrti meč nakon 11 sati, Lucija Ćirić Bagarić u Wimbledonu zatvara ‘krug‘

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2022. - 09:47
Čeka se slika iz Wimbledona - Lucija Ćirić Bagarić na US Openu 2021., na Australian Openu 2022. i u Roland Garrosu 2022. godine

Želja mi je nastupiti na sva četiri juniorska Grand Slam turnira, naravno, to isto poslije ostvariti i u seniorskoj konkurenciji – poželjela je prije nekoliko godina, kad je počela nizati uspjehe na državnim prvenstvima, prije nego je krenula na međunarodne turnire.

Subota, 2. srpnja 2022. godine, teren broj 11, četvrti meč nakon 11 sati – Lucija Ćirić Bagarić je jučer doznala suparnicu u 1. kolu juniorskog Wimbledona, a danas će 18-godišnja Dubrovkinja imati debi na terenima All England Cluba. Suparnica je Nizozemka Rose Marie Nijkamp.

Prošle godine je igrala kvalifikacije US Opena, te prošla u glavni turnir. Njezin debi na jednom juniorskom Grand Slam turniru. Napravila je potom novi skok na svjetskoj rang listi, stigla do TOP 20, te više nije trebala igrati kvalifikacije. Imala je mjesto u glavnom turniru, prvo Australian Opena, potom Roland Garrosa, a sad je 14. nositeljica Wimbledona

Lucija Ćirić Bagarić u Wimbledonu zatvara 'krug', uz njeno ime će stajati kako je igrala sva četiri juniorska Grand Slam turnira. Naravno, to isto želi ostvariti poslije i u seniorskoj konkurenciji.  

18. travanj 2024 13:40