StoryEditorOCM
TenisLUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ, 14-GODIŠNJA DUBROVAČKA TENISAČICA

SVE JE BLIŽE I BLIŽE VRHU 'Vjerujem kako će Lucija i ove godine ostvariti napredak!'

5. siječnja 2018. - 19:11

Otpale su s rang liste igračica do 14 godina rođene 2003. godine, i sad kad je ostalo njezino godište, Lucija Ćirić Bagarić je 35. tenisačica svijeta. Na domaćoj rang listi do 14 godina je zbog svih uspjeha upala u međunarodnu kategoriju, i to je jedina, a kao takva sve druge u svom uzrastu u Hrvatskoj gleda s vrha.

Državna prvenstva Lucija gotovo da neće igrati. Dvoransko sigurno preskače. Čak neće gledati samo kalendar svjetskih (europskih) turnira do 14 godina, već i onaj za uzrast do 18 godina.

- Lucija ove godine ima u planu nastupiti na deset ITF-ovh juniorskih turnira – kazao je njezin otac, Boris. Prošle godine je Lucija s 13 godina u uzrastu do 14 godina igrala osam finala. U četiri je slavila. Osvojila je dva pojedinačna naslova te isto toliko u parovima.

- Nije bilo sredstava za nastupiti na još kojem turniru. Vjerujem kako bi tada bilo još i bolje, ali i to što je napravila je bilo više nego dobro - dodao je Lucijin otac.

Novu sezonu Dubrovkinja počinje 13. siječnja, četiri dana nakon što na rođendanskoj torti ugasi 14 svjećica. Ide u Englesku. Čeka je nastup na turniru prve kategorije u uzrastu do 14 godina u Boltonu. Potom se prijavila za nastup na najjačem svjetskom turniru do 14 godina u francuskom Tarbesu, koji počinje 22. siječnja.

- Tarbes smatraju neslužbenim svjetskim prvenstvu. Ana Konjuh je, ako se ne varam, tamo igrala četvrtfinale – dodaje Borić Ćirić Bagarić.

Zatim Luciju čeka nastup za reprezentacije u Kijevu, točnije, u kvalifikacijama za prvenstvo Europe do 14 godina. U njezinom planeru stoji kako će sredinom veljače ići na sedmodnevne pripreme u Barcelonu te drugi mjesec 2018. zaključiti turnirom do 14 godina, također prvog ranga, koji se igra u Stockholmu od 20. veljače.

- Lucija će uglavnom, kad nema turnira, biti na relaciji Hrvatska - Barcelona. Skupa s trenerom Filipom Serdarušićem usko će surađivati s Leom Azevedom, trenerom koji je radio s mnogim najboljim juniorkama svijeta, a koji radi u centru u Barceloni. Azevedo je već dugo u svijetu tenisa. Tako je radeći upoznao prije gotovo 20-ak godina Toma Perića. Bio je na turniru u Dubrovniku. Vjerujem kako će sve doprinijeti da Lucija i ove godine ostvari napredak – poželio je Boris Ćirić Bagarić.

25. travanj 2024 10:26