StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI VRH |

ŠTETA, PORAZ U ‘PRODUŽETKU‘ PRODUŽENOG TIE BREAKA FINALA VELIKOG TURNIRA Lucija Ćirić Bagarić - i srebro na Otvorenom prvenstvu Italije je uspjeh

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2021. - 17:25

Filipinka Alexandra Eala je osvojila Dubrovnik DUB Bowl 2015. godine, danas, šest godina nakon trijumfa u Gospinom polju u konkurenciji djevojčica do 13 godina jedna je od najboljih juniorki svijeta. Trenutno treća sa svjetske rang liste. Bila je u jednom trenutku druga. Eala je na Otvorenom prvenstvu Italije, 61. Torneo Bonfiglio, prva nositeljica u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u parovima gdje igra s Amerikankom Madison Sieg, trenutno 16. juniorkom svijeta.

S druge strane, sa četiri pobjede, izbacivši pritom druge, te osme nositeljice, do finala su stigle i Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić i Sofia Costoulas iz Belgije. Luciju su dvije pobjede u pojedinačnoj konkurenciji, poraz u borbi za četvrtfinale, te četiri pobjede u parovima, dovele do 69. mjesta na svjetskoj juniorskoj rang listi. Costoulas je pak 26. juniorka svijeta.

Uspjeh u finalu donio bi novi pomak, i jednoj i drugoj. Luciji od četiri mjesta. Prve nositeljice su dobile prvi set finala sa 6:4, jedna, dvije lopte su odlučivale, kao i u drugom setu, koji je završio istim rezultatom, ali u korist Ćirić Bagarić i Costoulas. Zatim se igrao treći set, tj. produženi tie break, koji je otišao u novi 'produžetke'. Ćirić Bagarić i Costoulas su prve spašavale meč lopte, a potom vodile s 10:9 te na servis suparnica imale meč loptu. Nisu uspjele. Prve nositeljice su na kraju tie break dobile s 13:11, te osvojile naslov.

Ćirić Bagarić i Costoulas su bolje serivirale (pet as servisa, niti jedna dvostruka servis pogreška, suparnice niti jedan as, a dvije dvostruke servis pogreške), osvojile, kad se sve zbroji, poen više u finalu (69:68), ali nakon 10:10 u gemovima u prva dva seta, 13:11 u produženom - produženom tie breaku...

Kratko i jasno, ostaje žal nakon poraza. Tako je malo nedostajalo za (veliki) naslov, ali unatoč (bolnom) porazu u finalu, ipak je ovo jedan od najjačih svjetskih juniorskih turnira. Iznad Otvorenog prvenstva Italije su samo Grand Slam turniri, i igrati za četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji, a u parovima finale, te u njemu biti vraški blizu naslova, rezultat je za svaku pohvalu. 

Lucija Ćirić Bagarić iz Milana hita za Švicarsku. Idući tjedan igra na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Europe. Nakon toga je s reprezentacijom čekaju kvalifikacije za ekipno juniorsko prvenstvo Europe. 

Dubrovkinja je u Milanu napravila 18 koraka naprijed na svjetskoj rang listi, a od početka godine napredovala je za više od 120 mjesta.

18. travanj 2024 06:18