StoryEditorOCM
TenisPORAZ 18-GODIŠNJE DUBROVKINJE U POLUFINALU WTA TURNIRA U KINESKOM GUANGZHOU

Šteta, baš šteta: Ana bez finala

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
23. rujna 2016. - 14:37

Iskusna Jelena Janković, nekadašnji svjetski broj jedan, zaustavila je niz Ane Konjuh. Dubrovkinja je poražena u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangzhou. Srpkinja, druga nositeljica turnira, bila je bolja sa 7:5 i 7:6 (7) nakon sat i 46 minuta igre te će igrati za 16. WTA naslov u karijeri, prvi ove godine.

Ana nije iskoristila break loptu u trećem gemu prvog seta. Potom je Janković u četvrtom izborila dvije break prilike te iskoristila drugu za vodstvo 3:1. Ana je u sedmom gemu napravila isto te smanjila na 4:3, a u desetom gemu spasila tri set lopte na svoj servis, a potom izjednačila na 5:5. U iduća dva gema Janković je izgubila samo jedan poen, i to na svoj servis. Povela je druga nositeljica sa 6:5 te potom bez izgubljenog poena napravila break za vodstvo 1:0 u setovima.

Kako je izgubila posljednji gem u prvom setu, tako je Ana počela drugi set. Bez izgubljenog poena je napravila break. Potom okrenula 0:30 te povela s 2:0. Imala je Ana u trećem gemu 30:0 na servis Janković, ali Srpkinja sa četiri poena u nizu nije dozvolila Ani vodstvo 3:0. Ipak, u petom gemu, nakon što je prethodno bez problema osvojila gema na svoj servis, Ana je drugi put u drugom setu oduzela servis iskusnoj Srpkinji (iskoristila drugu break loptu) za 4:1. Taj kapital Ana nije uspjela sačuvati. Janković je u idućem šestom gemu oduzela servis Ani, potom i u desetom gemu nakon čega je povela sa 6:5. Ana je tada servirala za ostanak u meču te uspjela. U tie breaku Janković je povela s 3:0, a Ana odgovorila s pet poena u nizu. Nakon što je Janković smanjila na 5:4, Ana je servirala te povela sa 6:4. Janković je potom spasila dvije set lopte te izborila prvu meč loptu. Ana je izjednačila na 7:7, ali nakon toga dva poena u nizu Srpkinje.

Ana je dobila 11 od 13 mečeva uoči polufinala u kineskom Guangzhou.

23. travanj 2024 20:21