StoryEditorOCM
TenisSVE JE BILO ZA PET |

SLAVLJE DUBROVKINJE U PREDGRAĐU WASHINGTONA Dame i gospodo, pobjednice turnira parova - Lucija Ćirić Bagarić i Brenda Fruhvirtova!

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2021. - 08:27
Selfie pobjednica - Brenda Fruhvirtova i Lucija Ćirić Bagarić nakon trijumfa u College Parku, turniru prvog ranga

Nakon finala parova prvo su po nagradu izašle Pimrada Jattavapornvanit i Yichen Zhao, a nakon njih Lucija Ćirić Bagarić i Brenda Fruhvirtova. Tajlanđanka i Kineskinja su uspjele uzeti u prvom setu finala dva, a u drugom tri gema, ne više, te će Dubrovkinja nastup u Marylandu, predgrađu Washingtona, pamtiti po trijumfu u paru, ali i po polufinalu singla gdje ju je zaustavila upravo Fruhvirtova, koja je osvojila duplu krunu u College Parku, turniru prvog ranga.

Ćirić Bagarić i Fruhvirtova su prvi put zaigrale skupa na jednom turniru parove, a u pet mečeva, koliko su odigrale, izgubile su samo jedan set. Ne više.

- Kliknuli smo od prvog trenutka – rekla je Fruhvirtova nakon finala uz dodatak kako su obje dobre igračice.

Potvrdile su to, izvješća govore, ne samo u finalu, već i u prethodna četiri meča. U svemu su bile bolje od suparnica.

- Odigrale smo baš dobar meč – istaknula je Ćirić Bagarić, koja je u Marylandu, računajući singl i parove, dobila devet od deset mečeva, koja je zahvaljujući činjenici da je to ostvarila na turniru prvog ranga dobro popravila svoj bodovni konto, napravila lijep napredak na svjetskoj rang listi, te sad kuca na vrata ulaska u TOP 50 najboljih juniorki svijeta.

Sve je više raznovrsnih udaraca kod 17-godišnje Dubrovkinje, koja se pokazala odlično spremnom - ističe se u posljednje vrijeme. Za prvo je zaslužan njezin trener Dario Novak s kojim surađuje posljednje tri godine, a za drugo Pero Kuterovac, jedan od najboljih kondicijskih trenera svijeta s kojim je počela suradnju krajem prošle godine.

image
Pet pobjeda za ocjenu pet - Lucija Ćirić Bagarić (Hrvatska) i Brenda Fruhvirtova (Češka) pobjednice turnira parova College Parka, turnira prvog ranga

Ćirić Bagarić je u Marylandu stigla do svoje šeste turnirske pobjede, četvrte u parovima. Ovo joj je drugi trijumf na turniru prvog ranga, oba je ostvarila ove godine. Prvi u Kolumbiji, osvojivši Barranquillu igrajući s Dankinjom Johanne Christine Svendsen. Plus, s hrvatskom reprezentacijom je nedavno na ekipnom prvenstvu Europe ostvarila veliki uspjeh. Hrvatska je doprvak Europe u uzrastu do 18 godina.

Lucija ostaje na istočnoj obali Amerike, seli prema sjeveru, uputila se put New Yorka. Zahvaljujući uspjesima čeka je debi na jednom Grand Slam turniru, igrat će kvalifikacije US Opena, i to bi mogla, s obzirom na novi ranking, biti jedna od nositeljica.

19. travanj 2024 16:25