StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 14 GODINA |

SJEĆANJE NA ĐURA BOKUNA U UVALI LAPAD Prvi protiv drugog nositelja u sva tri finala: Mateo Jerković od domaćih otišao najdalje, do polufinala

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2021. - 21:41

Ovogodišnji Memorijal Đuro Bokun okupio je 7 dječaka i 11 djevojčica. Prvo se igralo po skupinama, nakon toga glavni turnir. U finalu dječaka igrali su prvi i drugi nositelj, Alex Bauer Minakra iz zagrebačkog Tweenera i Luka Primorac iz splitskog Pomaka. Uspješniji je sa 6:1 i 6:2 bio Primorac.

U finalu tenisačica također su igrale prva i druga nositeljica, Tara Vidan iz Zagija i Leona Ajduković iz Splita s tim što je za razliku od muškog finala u ženskom slavila prva nositeljica.

I u finalu ženskih parova našla su se prva dva nositalja, slavile su druge nositeljice Lorenca Kajtazi iz Splita i Nika Sunara iz Zagija, koje su bile uspješnije od prvih nositeljica, Leone Aljinović i Tare Vidan, članica Splita odnosno Zagija.

Najuspješniji domaći predstavnik bio je Mateo Jerković iz Tenis kluba Dubrovnik, organizatora turnira. Jerković je kroz skupinu izborio glavni turnir, među šest najboljih, u četvrtfinalu dobio Tonija Pavlovića iz Libertasa, koji je također prošao skupinu. U polufinalu Jerkovića je zaustavio Bauer Minkara.

image
Na ovogodišnjem Memorijalu 'Đuro Bokun' nastupilo je sedam igrača i jedanaest igračica iz Zagreba, Splita, Solina, Makarske i Dubrovnika
Tonči Vlašić
image
Petra Svetac (Dubrovnik)
Tonči Vlašić
image
Eli Pirović (Dubrovnik)
Tonči Vlašić

Odigran je i Bonus turnir u kojem je igralo pet igračica koje nisu uspjele kroz skupinu izboriti mjesto među šest najboljih, te zaigrati u glavnom turniru, a tu je do kraja otišla s dvije pobjede Petra Svetac, članica Dubrovnika.

Turnir u Uvali Lapad igrao se u spomen na Đura Bokuna, tenisača Dubrovnika, koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine. Bokun je imao samo 11 godina.

image
U organizaciji Teniskog kluba Dubrovnik održan je i ove godine Memorijal Đuro Bokun
Tonči Vlašić
24. travanj 2024 12:12