StoryEditorOCM
TenisTRIJUMF DUBROVKINJE |

SJAJAN ZAVRŠETAK 2020. GODINE Lucija Ćirić Bagarić bez izgubljenog seta, svladavši između ostalog prvu i sedmu nositeljicu, osvojila Istanbul!

Piše Tonči Vlašić
5. prosinca 2020. - 11:21
Lucija Ćirić Bagarić osvojila je juniorski ITF-ov turnir u Istanbulu, upisala svoju drugu turnirsku pobjedu, te na najljepši mogući način zaključila 2020. godinu. Prvu je ostvarila u Bratislavi prije 15 mjeseci, početkom rujna 2019. godine. Tad je izgubila drugi set u drugom kolu, te prvi u finalu, a sad je uzela 'kantu' bez iti jednog izgubljenog seta u pet mečeva.

U Bratislavi, bio je to turnir nižeg ranga od turnira u Istanbulu, bila je u ulozi osme nositeljice, a u finalu je dobila drugu. Sad nije bila nositeljica, a na putu do naslova 'pomela' je i prvu nositeljicu turnira, 107. juniorku svijeta, Japanku Mei Hasegawu, a u finalu sedmu. Turnir u Turskoj otvorila je i zatvorila pobjedom protiv ruske tenisačice. Na startu je svladala Juliju Iudenko, a u finalu Polinu Pavlovu, i to sa 6:1 i 7:5.

image
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić


I sad kad se podvlači crta po učinjeno, dubrovačka tenisačica je u godinu i pol dana napravila skok od tisuću i nešto mjesta. Kad se početkom ljeta prošle godine posvetila igranju isključivo juniorskih ITF-ovih turnira, krenula je s oko 1300. mjesta svjetske rang liste. Trijumfom u Istanbulu, s novih 50 svjetskih bodova, s oko 350. mjesta ulazi među 300 najboljih, a nakon što se 1. siječnja otpadnu igračice, kojima završava juniorski staž, Lucija Ćirić Bagarić će krenuti u 2021. godinu s oko 180. mjesta.

Cilj joj je izboriti već u proljeće nastup na juniorskom Grand Slamu, zaigrati u Roland Garrosu. Naravno, poslije u Wimbledonu, US Openu...
19. travanj 2024 09:50