StoryEditorOCM
TenisTENIS

ROLAND GARROS Mario Konjuh nakon poraza Ane u Parizu: 'Najvažnije, nije bilo problema s laktom!'

29. svibnja 2018. - 00:57

Ana Konjuh je poražena na startu Roland Garrosa od Carle Suarez Navarro. Iskusna, 29-godišnja Španjolka, 23. tenisačica svijeta i 23. nositeljica drugog Grand Slam turnira sezone dobila je za 42 minute igre sa 6:0 i 6:1 devet godina mlađu Dubrovkinju, kojoj je ovo bio prvi meč nakon gotovo pet mjeseci izbivanja s terena zbog treće operacije. 

- Nitko nije očekivao previše jer je za Anom tek dva tjedna jačih treninga. Najvažnije je bilo da Ana odigra meč, a da ne bude nikakvih problema s laktom. To je prošlo u redu. Sad se vraća u Zagreb gdje će nastaviti s treninzima. Počinje s pripremama za sezonu na travi. Plan je da igra kvalifikacije Eastbournea. Nakon toga Wimbledon - rekao je Mario Konjuh, otac najbolje dubrovačke tenisačice. 

Izvješća iz Pariza govore kako je povratnicu na teren dočekala super raspoložena Suarez Navarro, koja je deveti put prošla 1. kolo Roland Garrosa, dok je Ana nakon tri u nizu izborena 2. kola, prvi put u Parizu zaustavljena u 1. kolu. Što se tiče statistike meča: Konjuh je imala šest izravnih poena i 18 neforsiranih pogrešaka, za razliku od njezine suparnice koja je ostvarila 15 'winnera', a samo sedam puta pogriješila. Ana je spasila četiri od deset break lopti, a imala je jednu break loptu, koju nije uspjela iskoristiti.  

19. travanj 2024 12:43