StoryEditorOCM
TenisTENIS

RAGUSA MEĐU ČETIRI NAJBOLJE EKIPE U DRŽAVI DO 14 GODINA Spasili tri meč lopte, iskoristili drugu te izborili polufinale!

27. rujna 2019. - 20:14
Slavili su prolaz na završni turnir, osam najboljih, a sad slave plasman među četiri najbolja kluba u državi. Tenis klub Ragusa je u Varaždinu, domaćinu ekipnog prvenstva Hrvatske do 14 godina, dobio u četvrtfinalu Olimpiju Osijek 1984. s 5:4 te će za finale igrati protiv prvog favorita, zagrebačkog Iteama, za kojeg igra aktualna europska prvakinja, Sofia Costulas, reprezentativka Belgije. U drugom polufinalu su suparnici Ponikve i Split 1950.

- U našem četvrtfinalu je rezultat poslije šest pojedinačnih mečeva, te muških i ženskih parova bio 4:4. I onda zadnji meč - mješoviti parovi. Tko dobije mix, taj će u polufinale. Izgubili smo prvi set sa 6:3, drugi dobili u tie breaku, i nakon toga smo spasili tri meč lopte, a iskoristili našu drugu te dobili taj treći set, tzv. produženi tie break sa 16:14. Sjajno. U polufinalu smo, među četiri najbolja! Baš sjajno  – Pasko Barović nije skrivao oduševljenje, kao ni glavni treneri ekipe Raguse, Paolo Pavlinović i Pero Barović.

Leticia Tarocco i Marko Baničević su igrali mix, Tarocco je dobila i pojedinačni meč, kao i Kuzma Jurišić i Anastasia Nikolova, koja je s Anamariom Zorić slavila i u ženskom paru...

- Svima čestitke jer nemojte zaboraviti kako smo prvo igrali kvalifikacije regije jug, zatim prošli dodatne kvalifikacije, izbacili Kvarner na njegovom terenu te se plasirali u Varaždin na završni turnir – naglasio je Barović.

Osim petorke koja je osvojila bodove u četvrtfinalu uspjehu Raguse doprinjeli su još Stjepan Bogdan, Mateo Karlić i Petra Ivanković.

Polufinala se igraju u subotu, 28. rujna.
25. travanj 2024 07:00