StoryEditorOCM
TenisHRVATSKI PREMIER |

PRVI ‘SLUŽBENI‘ MEČ 22-GODIŠNJE DUBROVKINJE I PRVA POBJEDA Ana Konjuh: ‘Kako se osjećam?‘

Piše Tonči Vlašić
7. lipnja 2020. - 08:46
Prvo je u četvrtak, prvog dana Hrvatskog Premier tenis turnira u Osijeku, dobila igrajući u paru s Nikolom Mektićem sa 7:5 Antoniju Ružić i Matu Pavića.

- Definitivno je lijepo biti na terenu nakon 15 mjeseci, koje sam propustila zbog posljednje operacije. Lakat je sada dobro - poslala je poruku nakon meča, točnije, jutro nakon meča jer se u Osijeku, zbog kiše, igralo kasno u noć. Posljednji poen je odigran u prvim minutama petka, 5. lipnja. 

- Jesam li ikad igrala tako kasno meč? Ne znam, možda i jesam - napisala je. 

U petak poslijepodne je opet pobijedila. Ana Konjuh i Nikola Mektić - Tena Lukas i Ivan Dodig 7:5. Opet je njezin Tim 'A' ostvario uspjeh, a ona je u timu s Goranom Ivaniševićem, Janom Fett, Marinom Čilićem, Nikolom Mektićem i Sašom Hiršzonom.

image
Ana Konjuh opet na terenu s reketom u ruci foto: Vlado Kos / CROPIX


Trećeg dana nije igrala miks, već singl, i to protiv Lee Bošković. I opet je pobijedila - 4:2. 

- Kako se osjećam nakon prvog 'službenog' seta? U planu mi je vratiti se na Tour kad god bude. Kako je sezona prekinuta, kako neće biti turnira prije kolovoza, a upitno je hoće li i nakon toga, nisam žurila na treninzima igrati s reketom. Uoči dolaska u Osijek sam odigrača na treninzima četiri gema. Ne više - naglasila je 22-godišnje Dubrovkinja, koja je sa 17 godina uzela profesionalni turnir u Nottinghamu, s 18 godina igrala četvrtfinale US Opena, s 19 bila 20. tenisačica svijeta, a prije profesionalne karijere u svoje vitrine pospremila tri juniorska Grand Slam naslova (dupla kruna na Australian Openu, te pobjednica US Opena) te bila juniorski svjetski broj jedan!

- Nakon posljednje operacije na desnom laktu, četvrte, možda ću morati do kraja karijere nositi na ruci zaštitu, ali, to je najmanje problem. Najvažnije je da je lakat sad dobro, da se osjećam dobro.

U nedjelju, 7. lipnja, posljednjeg dana druženja na terenima Tenis centra Osijek, turnira koji se održava pod sloganom “pokrenimo tenis”, a koji je u organizaciji obiteljio Vekić, Donne i njezinog oca Igora, okupio gotovo sve naše najbolje što ima hrvatski tenis u trenucima kad su zbog koronavirusa 'zatvorene granice', kad je Tour na 'prisilnom odmoru', Ana će još jednom na teren. U 'finalu', koje počinje od 16 sati, igrat će s Dujom Ajdukovićem miks protiv Borne Gojo i Tereze Mrdeže. 

image
Ana Konjuh i Lea Bošković prije meča u Osijeku foto: Vlado Kos / CROPIX


- Drago mi je što smo svi skupa doprinjeli uspjehu turnira s kojeg će sav prihod ići tenisačicama i tenisačima sa smanjenim prihodom, KBC-u Osijek i hrvatskim znanstvenicima koji traže cjepivo protiv COVID-19 - rekla je Ana. 

HTV2 izravno prenosi 'finale' iz Osijeka, koje otvaraju Nikola Mektić i Franko Škugor protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića. Nakon njih na teren će Ana, dok je peti, posljednji dvoboj zadnjeg dana ogled dva najbolja hrvatska reketa, Marin Čilić protiv Borne Ćorića. 
18. travanj 2024 14:34