StoryEditorOCM
TenisTENIS

PROŠLA PRVI PRAG Ana uzvratila Jani

2. svibnja 2017. - 19:48

Ana Konjuh je bila uspješna na startu WTA turnira u Pragu. Dobila je četiri godine stariju Slovakinju Janu Cepelovu, 85. tenisačicu svijeta, i to sa 6:2 i 6:2  za sat i 14 minute igre, uzvratila joj za poraz od prije četiri godine u polufinalu ITF-ovog turnira u Dubaiju, sad je 1:1 u međusobnim ogledima te se plasirala u 2. kolo 226 tisuća američkih dolara vrijednog J&T Banka Prag Opena.

19-godišnja Dubrovkinja, koja je u ulozi sedme nositeljice turnira, za prolaz u četvrtfinale igrat će protiv Čehinje Markete Vondrousove, koja je u 1. kolu izbacila Carinu Witthoeft iz Njemačke sa 6:7(6), 7:5 i 6:2. Ana, koja do danas nije igrala s Vondrousove, oduzela je pet puta Cepelovoj servis, tri puta u prvom te dva puta u drugom setu, dok je Slovakinja to isto uspjela samo jednom, i to u četvrtom gemu prvog seta.

Ukoliko se plasira u četvrtfinale Anu na praškoj zemlji čeka bolja iz ogleda u kojem se sastaju Latvijka Jelena Ostapenko, trenutno 50. na WTA rang listi i Dankinja Caroline Wozniacki, 11. tenisačica svijeta, koja je druga nositeljica turnira u Pragu.

19. travanj 2024 02:22