StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI GRAND SLAM

Propustiš dvije set lopte u prvom setu, otvoriš drugi breakom... Lucija se oprostila od Australian Opena uoči kojeg je ostala bez provjere...

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2022. - 08:59

Oprostila se Lucija Ćirić Bagarić od juniorskog Australian Opena. Nakon što je poražena od Nijemice Caroline Kuch u pojedinačnoj konkurenciji, upisala je poraz i na startu turnira parova. Sa Sofijom Costoulas iz Belgije izgubila je od Kanađanki, Kayle Cross i Victorie Mboko.

Ćirić Bagarić i Costoulas su imale u prvom setu dvije set lopte, u desetom i dvanaestom gemu. Nisu uspjele, te su prvi set izgubile u tie breaku sa 7:5. Drugi set su otvorile breakom, ali odmah su izgubile prednost. U šestom gemu su Kanađanke još jednom napravile break, i taj kapital su znale sačuvati.

Dubrovkinja je u posljednje vrijeme imala više nego dobre rezultate, za svoju igru dobijala pohvale, stigla do 20. mjesta svjetske juniorske rang liste. Potom je, nažalost, korona umiješala prste. Zbog nje je morala u izolaciju početkom mjeseca, zbog toga je morala kasnije na put, te je ostala 'tamo dole' bez provjere prije Australian Opena. Morala je otkazati nastup na jakom turniru u Traralgonu.

Iduću priliku za pobjedu na Grand Slam turniru imat će u Roland Garrosu. Za nove bodove na svjetskoj rang listi vrlo brzo, već idući mjesec, i ne samo za bodove na juniorskoj rang listi.

19. travanj 2024 15:51