StoryEditorOCM
TenisBILLIE JEAN KING CUP

Promjena plana, ništa od nastupa u Egiptu, Luciju Ćirić Bagarić nazvala Iva Majoli

Piše Tonči Vlašić
1. travnja 2023. - 10:43

Otkazale su Donna Vekić i Ana Konjuh. Na njih neće moći računati Iva Majoli, izbornica hrvatske reprezentacije u Billie Jean King Cupu (bivši Fed Cup), i kad se to dogodilo, odlučila je za turnir Prve skupine, koji će se od 10. do 15. travnja igrati u turskoj Antalyji, Petri Martić, Petri Marčinko i Tari Wurth priključiti Antoniju Ružić i Luciju Ćirić Bagarić.

Tako će nakon Ane Konjuh još jedna Dubrovkinja u dres s državnim grbom seniorske reprezentacije. Lucija je protekla tri tjedna bila u Indoneziji, u Jakarti, gdje je na tri turnira dobila sedam od deset mečeva, stigla do 440. mjesta svjetske rang liste. Od tamo je trebala letjeti za Egipat, te igrati dvije ‘petnaestice’, ali nakon poziva izbornice došlo je do promjene plana. Ovo je, to se zna, poziv koji se ne propušta. Lucija prvi put u seniorskoj reprezentaciji, S juniorskom je bila doprvakinja Europe. 

Osim naše reprezentacije na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa igrat će još Bugarska, Danska, Egipat, Latvija, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Srbija, Švedska i Turska. Bit će dvije skupine, u jednoj pet, a u drugoj šest reprezentacija. Svatko sa svakim. Prvo mjesto u skupini donosi plasman u doigravanje za viši rang, drugoplasirani sastavi skupina će između sebe odlučiti tko će biti treća reprezentacija, koja će ostati u igri za napraviti korak naprijed.

20. travanj 2024 02:34