StoryEditorOCM
TenisITF-OV TURNIR |

‘PROBUDILA‘ SE NAKON IZGUBLJENOG PRVOG SETA, TE ‘POMELA‘ SUPARNICU Ana Konjuh u polufinalu Selva Gardene!

Piše Tonči Vlašić
17. prosinca 2020. - 16:33
Početak je bio loš, izgubila je uvjerljivo prvi set, ali je nakon toga bila sjajna, te će igrati u polufinalu ITF-ovog turnira u Selva Gardeni. Ana Konjuh je u četvrtfinalu, nakon sat i 17 minuta igre, s 1:6, 6:2 i 6:1 dobila 23-godišnju Talijanku Dalilu Spiteri. Za finale će se boriti s Leom Bošković, koja je iznenadila prvu nositeljicu, Ukrajinku Martu Kostyuk, 97. tenisačicu svijeta. Zagrepčanka je bila bolja sa 6:1 i 6:1.

Prvi set četvrtfinala Ana je otvorila na servis Talijanke vodstvom 40:15, ali iduća četiri poena uzela je Spiteri, koja je vodila s 5:0 u prvom setu. Istina, bila je u svakom gemu velika borba. U drugom setu druga priča. Ana je oduzela servis suparnici u drugom gemu, vodila s 3:0, 4:1, te 5:2 nakon čega je napravila još jedan break. U trećem, odlučujućem setu, opet 3:0 i 4:1 za Anu, pa novi break u šestom gemu nakon čega je servirala za meč. Nije iskoristila prve dvije meč lopte, ali jest treću.

- Bilo je problema u prvom setu. Poslije sam pokazala kako sam bolja. Zadovoljna sam s igrom u drugom i trećem setu. Gledala sam prije mog meča Leu protiv Kostyuk. Lea je bila baš dobra. Iznenadila je sve s tako uvjerljivom pobjedom. Uglavnom, bit će mi ovo prva suparnica koja mi nije nepoznanica. Znamo se dugo, ali smo na turnirima igrale samo jednom, i to u Zagrebu prije tri mjeseca. Dobila sam je sa 7:5 i 6:2 u 2. kolu. Bila je tu i egzibícija u Osijeku. Međutim, ta oba meča su bila na zemlji, a ovo se igra na tvrdoj podlozi. Leu dobro poznam i s treninga. Kažem, prvi put mi suparnica nije nepoznanica - istaknula je Dubrovkinja. 

Ana Konjuh je s tri pobjede na sjeveru Italije, na 1500 metara nadmorske visine, u poznatom talijanskom zimovalištu, stigla do polufinala. Četvrtfinalna pobjeda u Selva Gardeni, igra se u dvorani, na tvrdoj podlozi, njezina je trinaesta pobjeda u 2020. godini u kojoj je odigrala sedamnaest mečeva nakon što se u rujnu vratila na teren poslije 19 mjeseci izbivanja, te ukupno treći turnir na kojem je izborila polufinale (Zagreb - otišla do kraja, te Reims - poraz u polufinalu).
19. travanj 2024 13:05