StoryEditorOCM
TenisTENIS/USPJEH DUBROVKINJE NA STARTU TURNIRA U ST. PETERSBURGU

PROBUDILA SE NA VRIJEME Ana preko Niculescu stigla do Halep, a gubila je 1:6 i 0:1!

31. siječnja 2017. - 15:29

Ana Konjuh je ostvarila pobjedu na startu WTA turnira u St. Petersburgu, dobila je deset godina stariju Rumunjku Monicu Niculescu, 35. tenisačicu svijeta te će u 2. kolu opet igrati protiv Rumunjke. Čeka je prva nositeljica 776.000 američki dolara vrijednog turnira, Simona Halep, četvrta tenisačica svijeta.

Početak susreta protiv Niculescu nije bio lijep za Anu. Rumunjka je dobila prvi set sa 6:1 za samo pola sata, a drugi set počela breakom, trećim uzastopnim. Ali, tada kreće Ana. U drugom gemu drugog seta koristi drugu break loptu za 1:1. Potom bez izgubljenog poena vodi s 2:1, a u četvrtom gemu je izborila dvije break lopte te iskoristila prvu. U petom gemu je spasila dvije break lopte te povela sa 4:1. U osmom gemu je Niculescu smanjila na 5:3 iskoristivši šestu prednost, a devetom gemu je Ana propustila četiri set lopte, ali ne i petu.

U trećem odlučujućem setu Ana je oduzela servis Niculescu u prvom gemu. U trećem gemu je imala priliku otići na 3:0, ali nije uspjela. U sedmom gemu je iskoristila četvrtu break loptu te otišla na 5:2 te servirala i zaključila meč nakon dva sata igre. U osmom gemu Niculescu je imala dvije break lopte...

Ana je pobjedom protiv Niculescu opet stigla do svog najboljeg plasmana u karijeri, 36. mjesta, a ukoliko bi uspjela ostvariti drugu TOP 10 pobjedu u karijeri, izbaciti Halep u 2. kolu, četvrtu tenisačicu svijeta, a što joj je uspjelo na US Openu krajem prošle godine (tada je četvrta tenisačica svijeta u tom trenutku bila Poljakinja Agnieszka Radwanska), plasirala bi se u četvrtfinale turnira te, naravno, imala najbolji plasman na WTA rang listi.

25. travanj 2024 09:08