StoryEditorOCM
TenisANA KONJUH |

PORAZ U FRANCUSKOJ Dubrovkinja u produženom tie breaku ostala bez glavnog turnira!

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2021. - 12:47

Nije uspjela Ana Konjuh proći kvalifikacije u francuskom Andrezieux-Boutheonu, te se plasirati u glavni turnir. Dan nakon što je preskočila Grkinju Valentinu Grammatikopoulou, jedanaestu nositeljicu kvalifikacija, poražena je od iskusne Poljakinje Urszule Radwanske.

Prvi set je 23-godišnja Dubrovkinja izgubila nakon 37 minuta igre. Radwanska je u četvrtom gemu oduzela servis, vodila potom s 5:2. Ana je u devetom gemu vratila izgubljeno, te servirala za izjednačenje, ali nije išlo. 31-godišnja Poljakinja, nekoć 29. tenisačica svijeta, izborila je dvije break/set lopte, iskoristila drugu za 6:4.

Nakon toga povratak Konjuh, koja je drugi set otvorila breakom. Iako je odmah uzvratila Radwanska, u trećem gemu novi break Ane, koja je isto uspjela i u petom gemu u kojem je iskoristila sedmu break loptu. Ana je servirala za 6:2, ali Radwanska sa četiri poena u nizu drugi put u setu radi break. Međutim, odmah je Ana odgovorila, dobila sa 6:3 drugi set, te je nakon sat i 20 minuta počeo treći set – produženi tie break do 10 – koji je odlučio tko će u glavni turnir.

Ana je od početka tie breaka hvatala Radwansku. Uhvatila je samo jednom. Izjednačila je na 1:1. Na kraju 10:7 za Poljakinju, koja je tako izjednačila rezultat u međusobnim ogledima na 3:3, te izborila nastup u glavnom turniru.

18. travanj 2024 22:44