StoryEditorOCM
TenisFINALE KVALIFIKACIJA |

PORAZ NAKON SAT I 22 MINUTE IGRE Ana će novu priliku za nove bodove imati na turniru iz serije Masters 1000 s druge strane Atlantika

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2021. - 13:02

Pobjedom na startu kvalifikacija WTA turnira u Sankt Petersburgu spustila se na 338. mjesto svjetske rang liste, napravila novih 12 koraka naprijed, ukupno 63 u zadnjih sedam dana zahvaljujući i dvije pobjede u Dubaiju, ali Ana Konjuh ovaj put u Rusiji za razliku od Ujedinjenih Arapskih Emirata nije uspjela proći kvalifikacije. Zaustavljena je u finalu, na zadnjem koraku. Bolja je bila domaća tenisačica, Ruskinja Anastasia Gasanova, i to sa 6:4 i 7:5.

Prvi set će se pamtiti po činjenici kako su Konjuh i Gasanova skupa dobile samo tri od deset gemova na svoj servis, Ruskinja jedan više, te jedan break više. Konjuh je prva oduzela servis. Povela s 1:0, ali nakon toga četiri gema u nizu za Ruskinju. Ana je potom dobila gem na svoj servis, a nakon toga, do kraja seta - break Ana, break Gasanova, break Ana, te break Gasaovna za 6:4 u prvom setu. 

U drugom setu se nastavio niz - break Ana, koja je potom povela 2:0. Nakon toga je Gasanova nanizala tri gema, u četvrtom gemu seta vratila izgubljeno. Ana je izjednačila na 3:3, ali nakon toga nova tri gema u nizu ruske tenisačice, koja će igrati u glavnom turniru čiji je nagradni fond 848.000 američkih dolara.

- Danas nije išlo. Servis je bio loš, možda malo zbog problema s kralježnicom, koji sam imala i zbog kojeg se nisam najbolje osjećala zadnja dva dana. Na kraju na nivou nije bio ni bekend, a što je moj najjači udarac, a bez servisa i bekenda, ako to nije u redu, teško mogu nekoga pobijediti - istaknula je Ana nakon poraza od Gasanove. 

Konjuh za kokji dan putuje u SAD. Čekaju je kvalifikacije Miami Opena, turnira iz serije Masters 1000, koji se igra od 22. ožujka do 4. travnja, a koji ima više od deset puta veći nagradni fond od turnira u Sankt Petersburgu (veći je od 9.000.000 američkih dolara). Na njemu će 23-godišnja Dubrovkinja imati novu priliku za napraviti novi pomak prema naprijed.

19. travanj 2024 11:54