StoryEditorOCM
TenisAUSTRALIAN OPEN |

ZAUSTAVLJENA U ZADNJEM KOLU KVALIFIKACIJA NAKON ODLIČNOG PRVOG SETA Ana Konjuh: ‘Sjedim i plačem. Ovo mi je najteži poraz u životu!‘

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2021. - 13:05

Nije uspjela Ana Konjuh dobiti i treći meč u Dubaiju, te izboriti nastup u glavnom turniru prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. Sara Errani, iskusna Talijanka, slavila je s 2:1 u setovima. U trećem odlučujućem setu sa 6:4 nakon što je Ana od 0:4 stigla do 4:4.

Konjuh je odlično otvorila meč. Povela sa 4:0. Već nakon 35 minute igre izborila je tri set lopte na servis Errani, ali Talijanka se tad uspjela izvući. U idućem, devetom gemu Ana je servirala. Bilo je 0:40. Imala je Errani ukupno pet break lopti za vratiti izgubljeno, ali Konjuh je nakon 12. poena u gemu imala vodstvo 1:0 u setovima. Griješila je Ana u tom prvom setu na servisu. Napravila je šest dvostrukih servis pogrešaka, ali je potpisala daleko više sjajnih poena. Baš sjajnih.

Na početku drugog seta Ana je propustila dvije break lopte, potom je spasila dvije break lopte za 1:1. Nakon toga, nažalost, nije išlo, te je Errani, dočekavši greške Konjuh, sa 6:2 uzela drugi set, a potom u trećem odlučujućem setu povela sa 4:0. I kad se činilo – gotovo je – opet smo gledali Konjuh kakva je bila na početku meča, te smo dočekali izjednačenje – 4:4, i ne samo to, već i break loptu Konjuh u devetom gemu za vodstvo 5:4. Errani se opet izvukla, opet ne zato jer je odigrala sjajno, već jer je Ana povukla krivi potez. Ana je nakon toga servirala za 5:5, ali u tom desetom gemu Talijanka je došla do dvije meč lopte. Iskoristila je drugu, te ona, a ne Ana, ide u Melbourne.

- Nažalost, ne igra se na jedan dobiveni set. Da, odlično sam odigrala prvi set. Istina, bilo je problema na 5:2, ali sve skupa, super. I onda, promašim dva forhenda, a što mi inače nije jača strana, te me nakon toga set i pol nije bilo nigdje. Na kraju dva poena su nedostajala za prolaz dalje... - istaknula je Ana, koja se u rujnu vratila na teren nakon 19 mjeseci izbivanja zbog problema s laktom, te četvrtog zahvata na njemu.

Od tada je dobila petnaest od dvadeset i jednog odigranog meča. Ali, nakon tolike pauze morala je krenuti od početka, te od najmanjih turnira. Za nastup nastup u kvalifikacijama Australian Opena dobila je pozivnicu organizatora. Prošla je u Dubaiju prve dvije prepreke, i to je na startu dobila četvrtu nositeljicu kvalifikacija. I u trećem meču, kao i u prva dva, pokazala je kako zna i može. Pogotovo u prvom setu protiv Errani. Bila je to igra s kojom je prije četiri godine stigla do najboljeg plasmana u karijeri - 20. mjesta na svjetskoj rang listi.

- Ne mogu u ovom trenutku naći utjehu u dobro odigranom prvom setu, te pobjedama u prva dva kola kvalifikacija... Iskreno, sjedim i plačem nakon meča s Errani. Ovo mi je najteži poraz u životu. Nikad mi do danas nije bilo ovako teško nakon izgubljenog meča - istaknula je Konjuh.

20. travanj 2024 05:34