StoryEditorOCM
TenisVELIKI WTA TURNIR |

POLUFINALISTICA ROLAND GARROSA ZAUSTAVILA DUBROVKINJU Ana Konjuh s dvije pobjede napredovala za 51 mjesto!

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2021. - 17:18

Dobila je pozivnicu za kvalifikacije, opravdala poziv, te se plasirana u glavni turnir, ali nije uspjela u samo 48 sati ostvariti i treću pobjedu na terenima velikog WTA turnira u Dubaiju, te napraviti novi (veliki) skok na WTA rang listi.

Anu Konjuh zaustavila je Amanda Anisimova, 19-godišnja tenisačica iz SAD-a, 32. tenisačica svijeta, koja je 2019. igrala polufinale Roland Garrosa, a koja je današnjom pobjedom napredovala za dva mjesta. U oba seta američka tenisačica je po dva puta oduzela servis 23-godišnjoj Dubrovkinji, te s dva puta po 6:2 prošla u šesnaestinu finala. U prvom setu je Ansimova uspjela napraviti break nakon što je Ana dobila prva dva gema na svoj servis.

Na samom početku drugog seta ukazala se prilika i Ani za break, imala je tri break prilike, a što ona nije uspjela, jest u drugom gemu Anisimova, koja je u osmom gemu još jednom napravila break. Konjuh je tad spasila prve dvije meč lopte, ali ne i treću.

Ana će sad put Rusije (Sankt Petersburg), a zatim u SAD (Miami). Riječ je o također dva velika turnira. Pobjede u Dubaiju protiv Belgijke Ysaline Bonaventure, 125. tenisačice svijeta, te Aleksandre Krunić iz Srbije, koja je na 55. mjestu, donijele su joj 30 svjetskih bodova, te skok sa 401. na 350. mjesto svjetske rang liste.

24. travanj 2024 11:12