StoryEditorOCM
TenisEKIPNO PRVENSTVO DALMACIJE DO 10 GODINA

Pjesma mališana Splita 1950 na terenima u Uvali Lapad i u Gospinom polju, a gradski ogled odlučio tko će osvojiti srebro, a tko broncu

Piše Tonči Vlašić
14. studenog 2022. - 17:58

Mališani Splita 1950 su bili najbolji na dubrovačkim terenima, u Uvali Lapad i u Gospinom polju. Ostvarili su sve pobjede, dobili uvjerljivo preostala četiri sudionika ekipnog prvenstva Dalmacije do 10 godina.

Prvenstvo su organizirali dubrovački klubovi, Ragusa i Dubrovnik, a na kraju je baš njihov dvoboj u posljednjem, 5. kolu, odlučio tko će osvojiti srebro, a tko broncu budući su i jedni i drugi prethodno izgubili od Splita 1950, a dobili preostala dva sudionika, Dalmacijacement i Makarsku rivijeru.

Gradski ogled se igrao u Uvali Lapad, nakon četiri singla bilo je 2:2. U oba meča dječaka uspješniji Dubrovnik, a u oba djevojčica Ragusa, te su parovi (muški, ženski i mješoviti) odlučivali o pobjedniku, a tu je dva od tri meča dobio Dubrovnik, te tako izborio srebro, dok je bronca otišla u Gospino polje.

Dubrovnik je pod vodstvom Maria Jarka ostvario tri pobjede i jedan poraz. Srebro je osvojio u sastavu Lorenzo Butigan, Pavle Baribaka, Dora Kristić, Asija Džanković, Josip JurkovićLea Deranja, dok je Ragusa imala na kraju polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza. Ragusa je broncu pod vodstvom Paola Pavlinovića i Jakova Šeparovića izborila u sastavu Ivan Vukota, Petar Nedoh, Polina Car, Kristija Polanda, Maroje Marčinko, Mia Vranješ, Luka Zvono i Anna Shypa. Dalmacijacement je četvrti s pobjedom i tri poraza, a Makarska rivijera peta bez pobjede.

Ukupno su 42 mališana igrala na terenima oba dubrovačka teniska centra. U dva dana odigrano je ukupno deset mečeva.

SEMAFOR

1. kolo: Dubrovnik – Split 1950 2:5,  Makarska rivijera - Ragusa 3:4, 2. kolo: Split 1950 – Makarska rivijera 7:0, Dalmacijacement – Dubrovnik 2:5, 3. kolo: Makarska rivijera – Dalmacijacement 4:3, Ragusa – Split 1950 1:6, 4. kolo: Dalmacijacement – Ragusa 4:3, Dubrovnik –  Makarska rivijera 5:2, 5. kolo: Dubrovnik - Ragusa 4:3, Split 1950 – Dalmacijacement 6:1

image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina

Tonči Vlašić/
image

Paolo Pavlinović

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Makarska rivijera

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Dalmacijacement

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Ragusa

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Ragusa

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Dubrovnik

Tonči Vlašić/
image

Ekipno prvenstvo Dalmacije do 10 godina - Tenis klub Split 1950

Tonči Vlašić/
16. travanj 2024 20:14