StoryEditorOCM
TenisTENIS

OTVORENO PRVENSTVO DUBROVNIKA DO 10 GODINA Kačić u tie breaku finala dobio Jovicu

26. ožujka 2017. - 14:08

Ante Kačić iz Tenis kluba Ragusa i Petra Škokić iz Tenis kluba Resnik pobjednici su Otvorenog prvenstva Dubrovnika do 10 godina, prvog od dvanaest turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza regije jug. Nakon dvanaest turnira najuspješniji će na Regionalni Masters, a kad se zbroje svi bodovi, najbolji će na državni Masters, igrati za naslov državnog prvaka. Na državnom Mastersu nastupit će najbolji iz pet regija.

Kačić, učenik trećeg 'B' razreda Osnovne škole Marina Getaldića, u finalu turnira u Uvali Lapad dobio je Marijana Jovicu iz Tenis kluba Orebić. Obojici rođenih 2007. godine sam plasman u finale Zlatnog turnira je već bio najveći uspjeh.

- Osvajao sam Srebrni turnir, ali nikad Zlatni – rekao je Ante Kačić.

Kačić i Jovica su bili najbolji u svojoj skupini. Potom su s nove dvije pobjede u Zlatnom turniru (Kačić) odnosno jednom (Jovica je bio slobodan u četvrtfinalu) stigli do finala u kojem je pobjednika odlučio produženi tie break nakon što je prvi set pripao Kačiću sa 4:1, a drugi istim rezultatom Jovici. U odlučujućem trećem setu, produženom tie breaku do 7 poena, Jovica je imao meč loptu i servirao. Kačić je s tri poena u nizu preokrenuo, dobio produženi tie break na razliku, s 8:6, te osvojio turnir.

U finalu djevojčica nije bilo ni približno tako neizvjesno. Škokić je dobila prvih sedam gemova finala. Na kraju sa 4:0 i 4:1 bila uspješnija od Marte Dobrić iz Tenis kluba Šubičevac. Kačić i Jovica bili su jedini predstavnici iz klubova Dubrovačko-neretvanske županije u Zlatnom turniru u obje konkurencije.

Na Otvorenom prvenstvu Dubrovnika do 10 godina, koje je održano ovog vikenda na terenima u Uvali lapad u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik, nastupilo je 25 djevojčica i 20 dječaka iz trinaest klubova (Split 1950., Pomak, Šubičevac, Dubrovnik, Poen, Župa dubrovačka, Orebić, Dalmacijacement, Ploče, Resnik, Metković, Ragusa i Neo). Priznanja najuspješnijima uručio je Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik.
 

23. travanj 2024 19:18