StoryEditorOCM
TenisDUBROVNIK DUB BOWL |

ODLIČNA OBA FINALA DO 13, DUBROVČANIN OSVOJIO UVJERLJIVO TURNIR DO 11 GODINA Vlaho Petković ‘objesio‘ svoju sliku na zid Tenis centra Dubrovnik!

Piše Tonči Vlašić
18. srpnja 2021. - 13:51

Leticia Tarocco je bila prva i do jučer jedina iz Dubrovnika čija je slika krasila zid Tenis centra Dubrovnik. Više neće biti sama. Vlaho Petković je osvojio Dubrovnik DUB Bowl do 11 godina. Tarocco je 2018. osvojila turnir u uzrastu do 13 godina.

Vlaho je dva puta sa 6:2 svladao Japanca Terunoshina Imanishija, te pokupio glavnu nagradu. Osigurao je besplatan tjedan u jednoj od najpoznatijih teniskih akademija svijeta, IMG Academy na Floridi, ugovor s Yonexom, svjetski poznatim proizvođačem sportske opreme, pozivnicu za nastup na turniru Tennis Europe do 14 godina u Zadru, te još jednu pozivnicu, Little Mo u Palm Beachu.

image
Vlaho Petković
Tonči Vlašić
image
Vlahu Petkoviću priznanja je uručio Maro Đuratović
Tonči Vlašić
image
Ana Petković
Tonči Vlašić

Nedjelja je u Gospinom polju bila posebna za obitelj Petković. Nije samo Vlaho igrao finale, već i njegova starija sestra Ana, koja se borila za novi naslov pobjednice. Dan prije je osvojila sa Sofiom Kryvoruchko turnir parova, a sad su njih dvije između sebe odlučivale o pobjednici u konkurenciji tenisačica do 13 godina. Finale je bilo super zanimljivo. Mijenjalo se raspoloženje nakon svakog poena, punile su se oči suzama, čas su to bile suze radosnice, čak suze tuge kod obje finalistice, i kod Sofia Kryvoruchko. Ana i Sofia pokazale su kako su klasa iznad ostalih na ovogodišnjem Dubrovnik DUB Bowl-u, dominantne do finala koje je otišlo na stranu najbolje mlade Ukrajinke, vlasnice naslova državne prvakinje do 12, ali i do 14 godina.

Nakon dva seta prepuna sjajnih poteza, preokreta, povika oduševljenja, ali i trenutaka kad je malo nedostajalo da reket 'plati za sve', Kryvoruchko je slavila sa 7:5 i 6:3 uz činjenicu kako je tenisačica Raguse, prva s rang liste Hrvatskog teniskog saveza do 12 godina, imala u prvom setu vodstvo 5:4, a u drugom 3:2. Međutim, u oba seta, bolje poteze u trenucima odluke uspjela je povući Ukrajinka.

Pamtit će se kako je u trenutku kad je Ana igrala drugi set na teren do, svoje finale počeo brat Vlaho. Prije njega na tom terenu finale glavnog turnira djevojčica do 11 godina odigrale su Sakino Mlyazawa iz Japana i Tea Kovačević iz Bosne i Hercegovine, a nakon Ane i Sofie na 'jedinici' je odigrano finale glavnog turnira dječaka do 13 godina između Nikolaya Buncheva iz Bugarske i Mihaila Topića iz Srbije. Pokale su podigli Kovačević i Topić. Kovačević je bila bolja sa 6:4 i 6:1, a Topić dva puta sa 7:5 u meču, koji će se također pamtiti. Topić je, kao i Kryvoruchko, vlasnik 'duple krune'. Osvojio je i turnir parova. 

image
Sofia Kryvoruchko
Tonči Vlašić
image
Mihailo Topić
Tonči Vlašić
image
Tea Kovačević
Tonči Vlašić
image
Sakino Mlyazawa
Tonči Vlašić
image
Nikolay Bunchev
Tonči Vlašić
image
Pobjednici Dubrovnik DUB Bowla 2021. s direktorom turnira Paskom Barovićem - Vlaho Petković, Mihailo Topić, Tea Kovačević i Sofia Kryvoruchko
Tonči Vlašić

Sedmo izdanje Dubrovnik DUB Bowl-a je završeno. Stotinjak mališana s tri kontinenta igrala su u Gospinom polju, i ne samo u Gospinom polju, i to od jutra do mraka punih sedam dana.

Nisu na kraju samo pobjednici napustili Tenis centar Dubrovnik s priznanjima, ne samo još i finalisti, već i polufinalisti. Zatim, svaki sudionik turnira odigrao je na Dubrovnik DUB Bowlu najmanje pet mečeva. Sve to se dobro zna u teniskom svijetu, te ne čudi što svaki turnir završava s pozdravom: Vidimo se opet.

Mali Japanci su godinama neizostavni sudionici dubrovačkih dana tenisa. U njihovom kalendaru su tri putovanja – australska i američka turneja, te Dubrovnik DUB Bowl!

25. travanj 2024 22:45