StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U TUNISU

Odličan meč u finalu kvalifikacija, te Luciju Ćirić Bagarić čeka nova akcija, poznanica iz juniorskih dana, s turnira u Cavtatu

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2023. - 01:09

Trebala je imati pozivnicu organizatora za glavni turnir, ali se to na kraju nije dogodilo. Zbog toga nije bio druge nego uzeti reket u ruke već u kvalifikacijama te se kroz njih izboriti za mjesto među 32 najbolje na 25.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru. U tome je uspjela. Dvije pobjede u prva dva dana novog tjedna, obje u dva seta. Druga protiv vrlo dobre Tilwith Di Girolami iz Belgije.

Odlična igra – kratka je ocjena nastupa Lucije Ćirić Bagarić nakon što je dobila prvi set sa 6:2 protiv Di Girolami, a nakon što je uzela i drugi, sa 7:5, nova potvrda kako odigra više nego dobar meč.

Obje su odigrale odličan drugi set – pisalo je.

Lucija je tako na kraju ipak u glavnom turniru. I to starta prva. Organizatori su objavili, nakon što je ples kuglica poslao na Bjeloruskinju Alionu Falei, kako opet igra u srijedu, 25. siječnja, i to prvi meč na terenu broj 3 od 9.30 sati.

Ćirić Bagarić je prošli tjedan igrala polufinale 40.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira. Tri pobjede donijele su joj dosta bodova, te napredak na svjetskog rang listi. Uoči tog turnira je bila 550. tenisačica svijeta, a sad je na diobi 471. mjesta.

Lucija i Falei su bile suparnice krajem 2019. godine u četvrtfinalu juniorskog ITF-ovog turnira u Cavtatu. Bjeloruskinja, tad prva nositeljica turnira, bila je uspješnija sa 6:1 i 6:4. Turnir u Monastiru, u Tunisu, igra se na tvrdoj podlozi.

25. travanj 2024 01:53