StoryEditorOCM
TenisZAVRŠNICA U GRANVILLEU |

NOVA RADOST Lucija Ćirić Bagarić s reprezentacijom izborila polufinale ekipnog juniorskog prvenstva Europe

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2021. - 16:56

Hrvatska je svladala Italiju u četvrtfinalu, te je među četiri najbolje reprezentacije European Summer Cupa, ekipnog prvenstva Europe za tenisačice do 18 godina. Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić je jedna od tri igračice koja na završnom turniru u francuskom Granvilleu brani boje naše reprezentacije, preostale dvije su Čakovčanka Antonia Ružić i Zagrepčanka Petra Marčinko.

Ćirić Bagarić, Ružić i Marčinko su prvo bile uspješne u kvalifikacijskoj skupini, i to na turniru u Češkoj, skupa s domaćinom prošle na završnicu bez koje su ostale Bugarska i Švedska. Ukupno su bile četiri kvalifikacijske skupine, tri s po pet reprezentacija, naša skupine s po četiri jer je Turska u zadnji trenutakm odustala od nastupa. Igralo se svatko sa svakim, osim u Češkoj još u Bosni i Hercegovini, Italiji i Rumunjskoj. Dalje su prošle Mađarska i Slovačka (turnir u BiH), zatim Italija i Rusija (turnir u Italiji), te Francuska i Španjolska (turnir u Rumunjskoj).

Hrvatska će u Granvilleu u utorak, 3. kolovoza, za finale igrati protiv Mađarske, koja je u četvrtfinalu svladala Španjolsku. U preostala dva četvrtfinala igraju Francuska i Slovačka, te Češka i Rusija.

Medalje se dijele u srijedu, 4. kolovoza. 

25. travanj 2024 22:56