StoryEditorOCM
TenisTENIS

NOVA POBJEDA U PRAGU Ana u četvrtfinalu: 'Priželjkujem protiv Ostapenko nastaviti s dobrom igrom!'

3. svibnja 2017. - 23:46

Ana Konjuh je u četvrtfinalu WTA turnira u Pragu.

Nakon što je jučer sa 6:2 i 6:2 dobila Slovakinju Janu Cepelovu, 85. tenisačicu svijeta, sad je sa 6:4 i 7:6 (2) bila bolja nakon sat i 37 minuta igre od Čehinje Markete Vondrousove te će za polufinale igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko, trenutno 50. na WTA rang listi. Ana je u Pragu u ulozi sedme nositeljice (trenutno 33. WTA na rang listi). 

- Bio je dobar meč. Dosta sam bila agresivna i to je donijelo rezultat. Dobila sam prvi set te u drugom povela s 5:2. Tu sam malo stala, nisam više bila tako agresivna, ali u tie breaku je opet sve bilo dobro. Naš meč je bio posljednji. Cijeli dan sam u klubu jer se zbog kiše sve odužilo - istaknula je Ana nakon pobjede protiv 115. tenisačice svijeta.

U četvrtak, 4. svibnja, Anu čeka Ostapenko, koja je s 2:1 u 2. kolu dobila Dankinju Carolinu Wozniacki, 11. tenisačicu svijeta i drugu nositeljicu turnira u Pragu. Ispala je i prva nositeljica: Karolinu Pliskovu, treću igračicu svijeta, izbacila je 99. sa svjetske rang liste, Talijanka Camila Giorgi

- Ostapenko znam još iz juniorskih dana. Imam dobar skor protiv nje. Nadam se da će kiša dopustiti da se sve odigra na vrijeme te da nećemo opet toliko čekati na meč. Naravno, priželjkujem nastaviti s dobrom igrom - najavila je četvrtfinale Ana.

Na Touru Ana je protiv Ostapenko igrala dva puta i oba puta slavila. Zanimljivo, jednu od te dvije pobjede ostvarila je upravo na turniru u Pragu. Bilo je to 25. travnja 2016. godine u 1. kolu. Ostapenko je dobila prvi set sa 7:5, a potom 6:2 i 6:1 za Anu. Mjesec i pol dana prije pobjede u Pragu Ana je u San Antoniju, također u 1. kolu, bila bolja sa 7:5 i 6:4. 

24. travanj 2024 22:42