StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Nije uspjela četvrta nositeljica, nije ni osma, Lucija Ćirić Bagarić je dobila još jedan maraton, te je na korak do finala!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2022. - 16:55

Nije uspjela na startu Mađarica Adrienn Nagy, četvrta nositeljica 15.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira u Banja Luci, nije potom ni Bugarka Denislava Glushkova, a nije sad ni Slovakinja Bianca Behulova, osma nositeljica.

Lucija Ćirić Bagarić je ostvarila i treću pobjedu u Banja Luci, dobila još jedan maraton, te izborila polufinale. Bit će novih bodova na njenom kontu. Opet će napredovati na svjetskoj rang listi. Nedavno je preskočila prvi prag, ušla među tisuću najboljih, a već sad bi trebala doći pred vrata najboljih osamsto.  

Dva sata i 33 minute je trajala bitka za polufinale. Protiv Nagy do pobjede je stigla nakon dva sata i 7 minuta igre, a protiv Glushkove nakon dva sata i 44 minute.

Slovakinja je uzela prvi set četvrtfinala. Tie break je odlučio. Lucija je nakon 0:2 u gemovima u prvom setu povela s 3:2, te imala 5:3. Behulova je dobila iduća tri gema, Lucija je izborila tie break. NIje u njemu bila uspješna (7:2 za suparnicu), ali jest potom. Drugi set je 18-godišnja Dubrovkinja dobila sa 6:3, a istim rezultatom i treći, odlučujući set.

Drugi put je Lucija u polufinalu jednog ITF-ovog turnira. Suparnica će joj biti druga nositeljica, Čehinja Aneta Kucmova, 585. sa svjetske rang liste. 

19. travanj 2024 15:05