StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TENIS |

NIJE PALA I PETA ČEHINJA U NIZU Treći set je odlučivao, i on je, kao i prethodna dva, završio rezultatom 6:4

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2020. - 23:09
Prvi i treći odlučujući set polufinala izgubila je sa 6:4, drugi dobila istim rezultatom, te je zaustavljen niz pobjeda Lucije Ćirić Bagarić u češkom Plzenu, juniorskom ITF-ovom turniru drugog ranga. Dubrovkinja je do polufinala stigla iz kvalifikacija, nanizala četiri pobjede protiv domaćih tenisačica, a suparnica u polufinalu također je bila Čehinja, Linda Klimovica, koja je do finala stigla s dvije uvjerljive pobjede, zatim s dvije pobjede protiv nositeljica, četvrte i pete, i to je petu dobila sa samo jednim izgubljenim gemom, dok na startu glavnog turnira nije izgubila ni jedan jedini gem. 

- Polufinale je bilo u jednu loptu, i bio je odlčan meč - kratko je komentirala izgubljenu bitku za finale 16-godišnja dubrovačka tenisačica, koja je prošli tjedan zahvaljujući četvrtfinalu turnira u Rakovniku sa 408. mjesta svjetske rang liste 'pala' na 392. poziciju, a sad će zahvaljujući polufinalu u Plzenu napraviti pedesetak koraka naprijed, te će idući tjedan biti oko 340. mjesta uz napomenu kako je prije (samo) godinu dana bila negdje oko 1300-tog mjesta. 

Ćirić Bagarić je na dva turnira u Češkoj, kojima se nastavila sezona nakon osam mjeseci stanke zbog korone, dobila šest od osam mečeva. 
25. travanj 2024 13:50