StoryEditorOCM
TenisTENIS

NIJE LOŠE U LOŠINJU Lucija Ćirić Bagarić izbacila treću nositeljicu te izborila četvrtfinale!

26. rujna 2019. - 18:19
Lucija Ćirić Bagarić je izborila četvrtfinale ITF-ovog juniorskog turnira četvrtog ranga na Lošinju. U 3. kolu, osmini finala, 15-godišnja Dubrovkinja je sa 4:6, 6:3 i 6:3 savladala treću nositeljicu, Čehinju Dominiku Salkovu, 264. juniorku svijeta.

Ćirić Bagarić je na startu glavnog turnira bila slobodna, u ulozi je petnaeste nositeljice, a potom je u 2. kolu nadigrala Slovenku Piu Rebec sa 6:0 i 6:3. Suparnica u četvrtfinalu bit će joj jedanaesta nositeljica, 17-godišnjaTalijanka Chiara Girelli.

Nakon osvajanja turnira petog ranga u Bratislavi, potom plasmana u četvrtfinale turnira trećeg ranga u Mostaru, i to je krenula iz kvalifikacija, prije toga u kolovozu dva nastupa u Sloveniji gdje je stigla do četvrtfinala prvo na turniru petog, a potom četvrtog ranga, u zadnja dva mjeseca napravila je veliki pomak na svjetskoj rang listi najboljih juniorki svijeta, igračica do 18 godina, dok je u odnosu na početak godine 'skočila' za više od 500 mjesta. Sad je 712. juniorka svijeta.

Nove dvije pobjede već ostvarene na Lošinju donijet će joj na najnovijoj rang listi novi pomak prema vrhu. Naravno, Lucija u Lošinju već sutra, kad se igra četvrtfinale, ima priliku za osvojiti nove bodove za svjetsku rang listu...
18. travanj 2024 08:38