StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA PODNO BIOKOVA

Napokon, kad se to, nažalost, dogodilo, nije ona, već suparnica! Ana u petak navečer lovi polufinale WTA turnira u Makarskoj!

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2023. - 20:09

Što je sad bilo? – poletjelo je pitanje na adresu Ane Konjuh kad je stigla informacija kako ne igra meč sa Šveđankom Rebeccom Peterson, sedmom nositeljicom WTA turnira u Makarskoj. Ali, kad se to, nažalost, dogodilo, ajde, ovaj put nije 25-godišnja Dubrovkinja predala meč, već dvije godine starija tenisačica iz Stockholma, 87. sa svjetske rang liste.

Nećemo sad o svim problemima koje je imala Konjuh, ne ove godine, već zadnjih nekoliko, a koliko je još puta znala stisnuti zube i početi meč, pa kad je bilo jasno kako ne ide, tek tad bi otišla do mreže te pružila ruku suparnici i predala. Eto, sad se dogodilo da je čekala meč, pripremala se, a dočekala kako je suparnica ozlijeđena, te kako ide bez borbe dalje.

Četvrtfinala 125 tisuća dolara vrijednog WTA turnira Makarska Open by Valamar se igraju u petak, 9. lipnja. Kad bi Ana mogla na teren?

- Ne prije 19.45 sati – javila se Ana iz Makarske, a točno 24 sata prije nego bi trebala igrati za polufinale, još ne zna protiv koga. U tijeku je meč između druge nositeljice, ujedno pobjednice turnira dok se igralo na Braču, u Bolu, Talijanke Jasmine Paolini i Ukrajinke Katarine Zavacke. Paolini je 53. na svjetskoj rang listi, Zavacke je na 216. mjestu.

Ana je, podsjetnik, na startu turnira na zemljanim terenima podno Biokova svladala bolje rangiranu Čehinju Saru Bejlek sa 6:4 i 6:2. Napredovala je na rang listi. Sad je oko 155. mjesta, mjesto iznad, mjesto ispod, ovisi što će danas napraviti druge igračice koje su tu negdje. Nećemo sad o tome što bi značilo kad bi napravila još koji korak naprijed. Njezin cilj se zna. Vratiti se što je moguće prije u TOP 100, a svi dobro znaju koliko može kad je bez probema kakvi su danas, nažalost, pogodili Peterson.

19. travanj 2024 11:24