StoryEditorOCM
TenisMOMČADSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA IGRAČE DO 18 GODINA

Na kraju je za Ragusu na zagrebačkoj Šalati sve bilo za pet!

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2022. - 15:44
Peti u državi 2022. godine u momčadskom prvenstvu Hrvatske za igrače do 18 godina - tenisači Raguse, koji su prvo bili najbolji u regiji jug, zatim u nastavku kvalifikacija izborili nastup na završnom turniru, najboljih osamTonči Vlašić/

Dvije pobjede nakon startnog poraza u četvrtfinalu od TOP Spina, prvog nositelja, i to u njegovom domu. Tenis klub Ragusa je u nastavku završnice momčadskog prvenstva Hrvatske za igrače do 18 godina prvo u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta dobila jučer Pulu sa 7:0, a danas u utakmici za peto mjesto Kvarner s 5:2.

Nakon pet pojedinačnih mečeva protiv sastava iz Rijeke bilo je 3:2 za Ragusu, kojoj je nakon toga trebao za pobjedu samo jedna pobjeda u dva meča parova. Dobila je oba.

- Peti smo! – sretan je Pasko Barović, koji je s Paolom Pavlinovićem vodio i odveo Ragusu do najvećeg uspjeha. Drugu godinu uzastopno uspjeli su kroz kvalifikacije doći do završnice. Prošle godine bez pobjede, osmi u državi.

S obzirom kako su odigrali u regiji jug, zatim u završnim kvalifikacijama, te protiv Pule i sad Kvarnera na završnom turniru ostat će žal što im je ždrijeb četvrtfinala dodijelio odmah prvog nositelja, TOP Spin, što nisu izvukli Ogulin ili Split, dva nositelja protiv koji bi im izgledi za pobjedu i prolaz u polufinale bili dosta veći.

EKIPA ZA PET!

Na završnom turniru u Zagrebu boje Tenis klub Ragusa branili su Kuzma Jurišić, Karlo Klaić, Stjepan Bogdan, Marko Baničević i Tymofii Milovanov pod vodstvom Paska Barovića i Paola Pavlinovića.

image

Tenis klub Ragusa - momčadsko PH do 18 godina

Tonči Vlašić/

Neće se zaboraviti kako su protiv prvog nositelja imali priliku povesti 2:1, imali su meč loptu, potom kako su jedan par izgubili u tie breaku. Pamtit će se i to kako su jedini sastav bez igrača sa strane na završnom turniru. Pamtit će se i kako su ostvarili ne prvu pobjedu u povijesti na momčadskom prvenstvu Hrvatske za igrače do 18 godina, već dvije, te kako su na kraju peti u državi!

19. travanj 2024 05:31