StoryEditorOCM
TenisHALO, MELBOURNE!

Mnogi su mi rekli kako su se iživcirali gledajući meč - istaknula je Ana nakon druge pobjede protiv Rogers. Znate li što je bilo nakon prve pobjede?

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2022. - 12:40

Shelby Rogers je prošle godine stigla do četvrtog kola Australian Opena, isti uspjeh ostvarila je i na US Openu gdje je godinu prije igrala u četvrtfinalu, bila je u ulozi favorita protiv Ane Konjuh, dobila je prvi set sa 6:4, ali na kraju nije slavila. Pobjedu je odnijela pet godina mlađa, 24-godišnja Dubrovkinja (6:3 u drugom, 7:5 u trećem, odlučujućem setu).

- Mnogi su mi rekli kako su se iživcirali gledajući meč. Što ću, međutim, kad je trebalo odigrala sam baš dobro, bila sam hladne glave – smije se Ana, koja je pobjedom protiv Rogers treći put u karijeri izborila 2. kolo Australian Opena.

- Bilo je teško za igrati. Puhalo je. Uz to je bilo vruće u Melbourneu. Prvi set nisam ništa pogodila, ali kasnije sam uspjela držati svoj servis. Poslije su i uvjeti za igranje bili bolji. Vjetar više nije bio tako jak.

U desetom gemu trećeg seta servirala je za meč, imala je četiri meč lopte, a kad na kraju nije uspjela tad zaključiti posao, 'pomela' je Rogers u iduća dva gema, te otišla dalje. Jedanaesti i dvanaesti gem odlučujućeg seta dobila je bez izgubljenog poena.

- Sve u svemu, sretna sam zbog pobjede.

image
Ana Konjuh je bila bolja od Shelby Rogers s 4:6, 6:3 i 7:5, te se plasirala u 2.kolo Australian Opena
Martin Keep

Anu u 2. kolu čeka 27-nositeljica, 28-godišnja Danielle Rose Collins. Bile su suparnice prošle godine u polufinalu WTA turnira u San Joseu. Amerikanka je bila uvjerljiva.

- Bit će zabavno. 'Ubila' me je tad. Nadam se kako neće biti isti scenarij u Melbourneu. Potrudit ću se da ne bude. 

Na teren će Ana opet u četvrtak. Srijedu će potrošiti za pripremu meča. Analizirati skupa s trenerom Antoniom Veićem suparnicu, koja je 2019. igrala polufinale Australian Opena. 

image
Ana Konjuh u Melbourneu
Martin Keep

Ana sad protiv Rogers vodi 2:0. Znate li kad su se ogledale prvi put? Bilo je to u Nottinghamu 2015. godine, također na startu turnira. Tad je bilo 6:0 i 6;3 za Anu na travi. Ne zaboravlja se taj WTA turnir. Ana ga je osvojila. Otišla do kraja!

20. travanj 2024 13:36